Donaris 930 x 122

vaccin anti-covid

    Vaccinul anti-COVID ar genera şi reacţii adverse grave. Mai multe state investighează cazurile unor pacienţi care ar fi fost afectaţi de vaccin

    UPDATE: În statul american California, vaccinarea dintr-un lot de peste 330.000 de doze ar putea fi suspendată. Sunt verficate persoane care au suferit reacţii adverse, posibil din cauza vaccinului Moderna. Detalii, AICI.

    Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

    Mai multe state, printre care Norvegia şi Israel, au făcut publice posibile reacţii adverse grave ale persoanelor care s-au vaccinat recent.

    Astfel, în Norvegia sunt investigate un număr de peste 30 de decese ale unor persoane cărora le-a fost administrat vaccinul, iar Ministerul Sănătății din Israel a raportat 13 cazuri de paralizie facială după administrarea vaccinului anti-Covid.

    Citiți și: Premieră în Argeș. O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID va ajunge la Pitești

    Alephnews.ro a solicitat o opinie doctoriţiei Ana-Maria Dobrotă, medic infecționist la Matei Balș. Aceasta a avut o poziţie nuanţată în care a menţionat faptul că trebuie să se ţină cont de posibilele reacţii adverse grave.

    „Nu trebuie să ne temem, dar ar trebui să ținem cont de ele și să le analizăm și în funcție de numărul pacienților care s-au vaccinat, în contextul categoriilor de pacienți care s-au vaccinat”, a declarat medicul pentru alephnews.ro.

    Autoritatea norvegiană a medicamentului a provocat îngrijorare la sfârşitul săptămânii trecute, când a afirmat că efecte secundare obişnuite ale vaccinurilor ARN mesager, cum ar fi febra sau greaţa, ar putea duce la un rezultat fatal în cazul pacienţilor fragili.

    În România, potrivit celor mai recente date oficiale, au fost raportate peste 800 de reacţii comune şi minore, niciuna gravă.

    (Foto: descriptiv / Sursa: alephnews.ro)

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90