930 x122 grota rece

vaccin anti-covid

Vaccinul AstraZeneca ar putea fi administrat și persoanelor peste 55 de ani

Vaccinul AstraZeneca  ar putea fi administrat și persoanelor peste 55 de ani, fără nicio problemă.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare solicită ca pragul de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca să fie ridicat la 65 de ani sau chiar eliminat. Luna aceasta urmează să intre în România 2,63 de milioane de doze de vaccin, dintre care 1,2 milioane sunt de la AstraZeneca. Valeriu Gheorghiță a dat exemplul Marii Britanii, acolo unde majoritatea persoanelor trecute de 65 de ani au fost vaccinate cu acest ser.

Citiți și: Premieră în Argeș. O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID va ajunge la Pitești

Acesta a declarat pentru Antena 3 că ,,datele din Marea Britanie și din Scoția, arată eficacitatea foarte bună, de peste 94% în prevenirea internărilor și a formelor grave de boală provocată de COVID-19. În marea lor majoritate, dozele AstraZeneca administrate în Marea Britanie au fost folosite la persoane cu vârsta de peste 65 de ani.”

Conform ultimului raport al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 915.761 de români au fost vaccinați, dintre care 130.654 au folosit serul AstraZeneca.

(Sursă foto: Facebook)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3