930 x122 grota rece

vaccin anti-covid

Noi tranșe de vaccin ajung în România

În luna martie, noi tranșe de vaccin ajung în România. Este vorba despre vaccinul Moderna și BioNTech-Pfizer.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid -19 (CNCAV), 106.800 doze de vaccin Moderna vor ajunge în data de 12 martie la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul va fi asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

În perioada imediat următoare, dozele vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național, astfel:

Citiți și: Premieră în Argeș. O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID va ajunge la Pitești

Centrul Național de Stocare București: 32.600 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 5.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 11.200 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 15.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 2.800 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iași: 18.200 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 21.000 doze.

De asemenea, tot în cursul acestei luni, țara noastră va primi peste 170.000 de doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer. Vestea a fost dată chiar astăzi de premierul României, Florin Cîțu.

”România primește suplimentar, în luna martie, peste 170.000 doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, datorită cărora va putea extinde capacitatea de vaccinare pentru a limita răspândirea virusului în zonele puternic afectate.”, a transmis premierul Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, Comisia Europeană a negociat cu BioNTech-Pfizer furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze care să permită accelerarea vaccinării în zonele de focar.

”Încă 4 milioane de doze vor putea fi distribuite către Statele Membre, echitabil, în funcție de populația acestora, până la finalul lunii martie, suplimentar față de dozele deja programate pentru livrare în această lună.”, a mai precizat premierul.

Sursă foto: Digi24

(Foto descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA