930 x122 grota rece

vaccin anti-covid

Vaccinul Johnson & Johnson „nu are 5G”. Foloseşte o metodă „vectorială”

Johnson & Johnson a început să livreze primele loturi din vaccinul său împotriva coronavirusului, la doar două zile după ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a acordat autorizația de utilizare de urgență, scrie ABC News.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat că vaccinul Johnson ar putea ajunge în România în luna aprilie a acestui an.

Vaccinul J&J nu folosește tehnologia ARNm utilizată în celelalte două vaccinuri aprobate (Pfizer, respectiv Moderna), tehnologie care a stârnit controverse în rândul conspiraţioniştilor şi anti-vacciniştilor.

Citiți și: Premieră în Argeș. O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID va ajunge la Pitești

În schimb, vaccinul J&J folosește o metodă vectorială virală în care un alt virus este introdus ca un pic de material genetic al coronavirusului în celule. Sistemul imunitar al corpului învață apoi să identifice și să depășească coronavirusul.

Tot spre deosebire de vaccinurile dezvoltate de Moderna și Pfizer, care necesită două doze pentru imunizarea completă, vaccinurile J&J au nevoie de o singură doză, potrivit FDA.

Compania farmaceutică intenționează să lanseze 3,9 milioane de doze către guvernele locale și de stat, unul din criteriile de distribuţie fiind numărul populației adulte locale.

(Foto: descriptiv / Sursa: ABC News)

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90