NOR CURIER 930X122

vaccin anti-covid

Vaccinul Sputnik a fost „premiat” şi câştigă tot mai mult teren în Europa

Deşi nu a fost încă aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), iar Comisia Europeană spune că blocul nu va avea nevoie de el, asta nu a împiedicat o serie de guverne să se desprindă de abordarea comună a UE şi să facă demersuri pentru introducerea Sputnik V în campaniile de vaccinare naţionale, scrie Politico.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Aceeaşu sursă apreciază că „Sputnik a câștigat cel mai mare premiu de până acum„: săptămâna trecută, Germania, până acum campioană a abordării comune a UE, a declarat că va începe discuțiile pentru a asigura aprovizionarea cu vaccinul.

Mutarea vine pe aceeaşi linie decizională a Ungariei și Slovaciei, care au comandat ambele doze.

Citiți și: Premieră în Argeș. O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID va ajunge la Pitești

Între timp, cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că a încheiat discuțiile în weekendul trecut pentru a cumpăra 1 milion de doze Sputnik.

De cealaltă parte, criticii Rusiei spun că Moscova folosește deliberat vaccinul pentru a semăna diviziunea. Experții în securitatea informațiilor avertizează că Moscova folosește Sputnik pentru a promova obiectivele mai largi ale Rusiei, în tandem cu o campanie media sofisticată.

Mai multe detalii, AICI.

(Foto: descriptiv / Sursa: politico.eu)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3