930 x122 grota rece

vaccin anti-covid

O infirmieră a brevetat metoda „6+1 GRATIS” la vaccin

Ştirea zilei vine din Finlanda, unde o infirmieră în vârstă de 28 de ani a descoperit o tehnică ingenioasă prin care poate produce una sau chiar două doze suplimentare de vaccin anti-Covid, prin extragerea restului neutilizat din alte şase doze de vaccin Pfizer.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Tânăra infirmieră, pe nume Sari Roos, este apreciată de autorităţile din Finlanda şi acum este invitată la training-uri naţionale prin care să afle şi alţii cum se poate economisi preţiosul ser.

Se începe prin extragerea unei cantităţi de vaccin lichid şi împingerea sa înapoi în flacon, pentru a elimina aerul din seringă. Se extrage apoi doza exactă, completată cu aer steril din flacon. Doza extrasă este apoi injectată, iar risipa de doze este minimală, scrie agerpres.ro.

Citiți și: Premieră în Argeș. O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID va ajunge la Pitești

„Trucul” lui Roos pare să fie cu atât mai valoros cu cât a apărut într-o perioadă în care statele lumii încearcă să facă faţă celui de-al treilea val de infecție cu noul coronavirus.

(Sursa: agerpres.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90