NOR CURIER 930X122

vaccin anti-covid

Probleme cu un vaccin anti-Covid care este dorit în România

Vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca pare o opţiune agreată de mulţi români care au aflat că soluţia este concepută după reţeta vaccinurilor clasice şi nu foloseşte acea tehnologie denumită ARN mesager. Din păcate, în mai multe ţări au fost raportate probleme cu acest produs despre care se spune că oferă rezultate „dezamăgitoare”.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Potrivit BBC, cel mai recent studiu legat de vaccinul de la AstraZeneca indică rezultate „dezamăgitoare” față de noile tulpini ale coronavirusurilor.

De asemenea, studiul care a implicat în jur de 2.000 de persoane, relevă că vaccinul oferă „protecție minimă” împotriva cazurilor ușoare și moderate de Covid-19.

Citiți și: Premieră în Argeș. O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID va ajunge la Pitești

„Din păcate, vaccinul AstraZeneca nu funcționează împotriva bolilor ușoare și moderate”, a declarat pentru prof. Shabir Madhi, cel care a condus studiul.

În ceea ce priveşte vaccinul Moderna, recent autorizat în România, primele rezultate sugerează că este încă eficient împotriva noilor tulpini, cum ar fi cea din Africa de Sud.

AstraZeneca a spus că vaccinul propriu oferă o bună protecție împotriva variantei britanice.

Vaccinul Pfizer-BioNTech protejează împotriva noilor variante, fiind în acest moment cea mai bună soluţie.

Menţiune importantă: Experții spun că toate vaccinurile ar putea fi reproiectate și modificate pentru a fi mai potrivite noilor variante.

(Foto: descriptiv / Sursa: bbc.com)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3