EcoMoto 930×122

vaccin anti-covid

Controverse privind vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson

Controverse privind vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson. O anchetă CNN dezvăluie cum unii episcopi catolici acuză compania că vaccinul produs este realizat cu celule cultivate în laborator care provin din țesuturi de fetuşi avortaţi.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Este un „compromis moral”, spun anumiţi reprezentanţi ai bisericii. Aceştia recomandă utilizarea altor tipuri de vaccin împotriva coronavirusurilor noi.

De cealaltă parte, experții în sănătate au convenit că vaccinul J&J este eficient împotriva formelor severe de Covid şi încurajează populaţia să îl ia.

Citiți și: Premieră în Argeș. O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID va ajunge la Pitești

Potrivit datelor ştiinţifice, producătorii de vaccinuri folosesc uneori linii de celule fetale atunci când dezvoltă un vaccin, precizează sursa menţionată.

Johnson & Johnson a folosit linia de celule fetale şi o consideră „un standard industrial bine studiat pentru producerea sigură și fiabilă a vaccinurilor vectoriale virale”, a declarat Casey Lawler, director în cadrul companiei.

Vaccinul J&J, spre deosebire de Pfizer și Moderna necesită o singură doză și poate fi păstrat la temperatura normală a frigiderului, facilitând astfel transportul şi contribuind la eficientizarea vaccinării populaţiei.

(Foto: descriptiv / Sursa: CNN)

 

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90