930X122 MAIA

vaccin anti-covid

Controverse privind vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson

Controverse privind vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson. O anchetă CNN dezvăluie cum unii episcopi catolici acuză compania că vaccinul produs este realizat cu celule cultivate în laborator care provin din țesuturi de fetuşi avortaţi.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Este un „compromis moral”, spun anumiţi reprezentanţi ai bisericii. Aceştia recomandă utilizarea altor tipuri de vaccin împotriva coronavirusurilor noi.

De cealaltă parte, experții în sănătate au convenit că vaccinul J&J este eficient împotriva formelor severe de Covid şi încurajează populaţia să îl ia.

Citiți și: Premieră în Argeș. O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID va ajunge la Pitești

Potrivit datelor ştiinţifice, producătorii de vaccinuri folosesc uneori linii de celule fetale atunci când dezvoltă un vaccin, precizează sursa menţionată.

Johnson & Johnson a folosit linia de celule fetale şi o consideră „un standard industrial bine studiat pentru producerea sigură și fiabilă a vaccinurilor vectoriale virale”, a declarat Casey Lawler, director în cadrul companiei.

Vaccinul J&J, spre deosebire de Pfizer și Moderna necesită o singură doză și poate fi păstrat la temperatura normală a frigiderului, facilitând astfel transportul şi contribuind la eficientizarea vaccinării populaţiei.

(Foto: descriptiv / Sursa: CNN)

 

 

 

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
HerasMed (570 x 90 px)