EcoMoto 930×122

vaccin anti-covid

Peste 2.100 de copii s-au programat pentru vaccinare anti-Covid, în ultimele 24 de ore

Astăzi a început oficial vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Aceștia se pot imuniza în toate centrele de vaccinare din țară unde este distribuit vaccinul produs de BioTech – Pfizer.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Conform coordonatorului campaniei naționale de vaccinare anti- Covid, Valeriu Gheorghiță, în ultimele 24 de ore au fost peste 2.100 de programări în platforma națională, pe lângă persoanele care s-au prezentat direct la centrele de vaccinare.

Știm că persoanele se pot vaccina fie prin prezentare directă, fie prin programare. Mă bucur că o parte dintre părinți a ales să facă programarea în platformă, pentru că în felul acesta putem asigura și un interval orar, dar și garanția că vom primi doza respectivă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citiți și: Premieră în Argeș. O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID va ajunge la Pitești

Minorii care doresc să se vaccineze trebuie să fie însoțiți de tutorele legal sau de unul din părinți, care să exprime consimțământul.

Schema de vaccinare este aceiași ca la adulți, respectiv două doze administrate la interval de 21 de zile.

Președintele CNACV a mai declarat că, prin acordarea autorizației de utilizare a acestui vaccin la această grupă de vârstă, copiii vulnerabili, care suferă de anumite afecțiuni, nu mai sunt predispuși la risc crescut de forme grave de îmbolnăvire.

Prin acordarea autorizației de utilizare a acestui vaccin și la grupa 12-15 ani venim cu un beneficiu foarte mare, în mod deosebit pentru copiii care au afecțiuni cronice, care au afecțiuni îi predispun la risc crescut de forme grave de îmbolnăvire, mă refer la afecțiunile neuro-psihiatrice, la sindromul Down, copii instituționalizați, copii cu boli cardiovasculare, cu diabet zaharat, cu boli cronice renale, cu obezitate. Din păcate obezitatea reprezintă o problema de sănătate publică în creștere inclusiv în țara noastră. Ca atare, există o nevoie reală pentru acces la vaccinare a celor mai vulnerabili în această perioadă”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Foto descriptiv: edupedu.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3