930 x122 grota rece

vaccin anti-covid

50% dintre elveţieni nu vor să se vaccineze

Potrivit unui sondaj efectuat la Universitatea din Zurich la începutul lunii ianuarie, doar 50% dintre elvețieni au declarat că sunt dispuși să se vaccineze, unul din trei declarând că nu sunt deloc dispuși să facă acest lucru, scrie Financial Times. Mai mult decât atât, inclusiv specialiştii arată precauţie la aprobarea vaccinurilor, ultimul pe listă fiind cel de la AstraZeneca.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Autoritatea de reglementare medicală din Elveția a declarat că nu poate autoriza utilizarea vaccinului Oxford / AstraZeneca Covid-19 pe baza datelor disponibile ale ultimelor studii.

Autorităţile au declarat că aşteaptă rezultatele altor două studii clinice din America.

Citiți și: Vaccinarea obligatorie – anunț important!

Producătorul vaccinului mizează însă pe decizia unei majorităţi de state care a acceptat introducerea în sistem a vaccinului de la AstaZeneca.

„AstraZeneca a primit acum o autorizație condiționată de introducere pe piață sau o utilizare de urgență în aproape 50 de țări, care acoperă patru continente, inclusiv cel mai recent din Uniunea Europeană. Suntem încrezători că vaccinul nostru este eficient, bine tolerat şi poate avea un impact real asupra pandemiei”, au declarat reprezenanţi ai companiei Pharma.

(Foto: descriptiv / Sursa: Financial Times)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3