930×122 CAPRA 5

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson cere autorizare pentru rapel

Grupul farmaceutic Johnson&Johnson a anunțat că a depus o solicitare la Agenția americană pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA), în baza căreia doreşte să obţină autorizarea necesară pentru o doză suplimentară de vaccin anti-COVID.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Doza de rapel se cere pentru a putea fi administrată la adulţi, mai exact în cazul persoanelor peste 18 ani.

În prezent, serul Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză.

Citiți și: Premieră în Argeș. O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID va ajunge la Pitești

Potrivit unui studiu clinic realizat de compania farmaceutică americană, cea de-a doua doză a vaccinului J&J, administrată la circa două luni (56 de zile) după prima inoculare, arată o eficienţă de 94% împotriva cazurilor simptomatice (moderate şi grave) în Statele Unite şi de 100% împotriva cazurilor grave la 14 zile după administrarea celei de-a doua injecţii.

Pe datele de 14 şi 15 octombrie, un comitet de experţi se va reuni pentru a analiza solicitarea și a decide dacă acordă autorizație pentru doza suplimentară și vaccinului Johnson & Johnson.

Potrivit Agerpres, vaccinul anti-COVID-19 creat de Johnson&Johnson, care beneficiază din februarie 2021 de o autorizare în regim de urgenţă în Statele Unite, a fost administrat unui număr mult mai mic de persoane în comparație cu numărul americanilor imunizați cu vaccinurile cu doză dublă dezvoltate de Pfizer-BioNTech și Moderna.

Foto principal: zf.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90