NOR CURIER 930X122

vaccinare anti-covid-19

Raed Arafat: Ar putea fi propusă vaccinarea anuală anti-COVID

Secretarul de stat, Raed Arafat, a afirmat că în cazul în care virusul COVID-19 devine unul endemic, este posibil ca vaccinarea să devină una anuală, exact ca în cazul gripei sezoniere.

Citiți și: Aproape 2.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID, la Mioveni

„Probabil, și e o altă variantă, să ajungem ca acest virus să devină endemic, asta înseamnă că așa cum facem vaccinul anual pentru gripă sezonieră, să includem inclusiv un vaccin anual pentru SARS-CoV-2 care să ne protejeze”, a declarat șeful DSU.

„Nu știm! Nu mă pronunț, pentru că nu este domeniul meu în care să fiu foarte aprofundat, să vin să vă dau argumente și tot. Aici, colegii care sunt pe partea de imunologie, pe partea de epidemiologie, virologie, ei pot să vină și să spună ce cred.

Citiți și: Prefectura Argeș anunță vaccinare fără programare

Dar, din ce citim și din ce urmărim pe partea științifică, există această posibilitate de vaccinare anuală, sezonieră, dacă devine o infecție endemică, să zicem, sezonieră, care apare în sezon, cum apare gripa sezonieră, și ne vaccinăm. Eu mă vaccinez în fiecare an pentru gripă”, a mai spus Raed Arafat.

Întrebat într-o intervenție la Digi24 dacă va fi nevoie de doza a patra de vaccin, Arafat a declarat că nu crede că vom ajunge acolo, dar totul depinde de cum evoluează lucrurile.

„Nu cred că vom ajunge acolo, dar știți cum este, totul depinde de cum evoluează lucrurile, totul depinde de ce variante pot să apară, dacă apare vreo variantă care să fie una care îngrijorează”, a precizat șeful DSU.

Sură: Digi24

Foto descriptiv: Digi24

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90