930×122 CAPRA 5

vaccinare anti-covid-19

Ultima oră: A fost adoptată Legea vaccinării obligatorii în România

Legea vaccinării obligatorii a fost adoptată de Senat și se află în dezbateri la Camera Deputaților. Legea Vaccinării a fost trimisa în Parlament în 2017 de Guvernul Tudose.

Citiți și: Raed Arafat: Ar putea fi propusă vaccinarea anuală anti-COVID

Acum, un paragraf din proiectul de buget al Ministerului Sănătății vorbește despre adoptarea unei legi a vaccinării care prevede și vaccinarea obligatorie a populației.

Din paragraf reiese că se fac demersuri pentru adoptarea legii care va obliga ministerul să stabilească un calendar de vaccinare și să cumpere seruri. Precizarea apare în proiectul de buget al Ministerului Sănătății, la secțiunea priorități strategice.

Citiți și: Argeş: Peste 600 de elevi au decis să se vaccineze împotriva Covid-19

Se precizează că legea va obliga ministerul să facă un plan de vaccinare și să cumpere vaccinuri. În forma adoptată de Senat articolul 6 prevede că vaccinarea este obligatorie pentru copii cu vaccinurile prevăzute în calendarul național de vaccinare. Dar și pentru adulți sau pentru o parte dintre ei, în situații epidemiologice speciale, stabilite de Ministerul Sănătății.

Pentru copii, potrivit dezbaterilor de până acum, ar fi vorba de vaccinurile clasice: hepatita B, difterie, tetanos, poliomelită, rujeolă, oreion sau rubeolă. Și ar urma să fie exceptați toți copiii care au contraindicații la vaccinare confirmate de un medic.

Anul trecut legea a fost dezbătută în comisiile din Camera Deputaților unde au fost depuse foarte multe amendamente și încă n-a ajuns la un vot final.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90