New Profesional Consult 930 x 122

vaccinare anti-covid copii

Copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, vaccinaţi anti-Covid anul acesta

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat că vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea începe în România din trimestrul trei al acestui an, scrie alephnews.ro.

Citiți și: Raed Arafat: Ar putea fi propusă vaccinarea anuală anti-COVID

Vaccinul utilizat la copii va fi cel de la Pfizer, foarte probabil, după ce compania a anunțat miercuri că soluţia proprie anti-COVID este 100% eficientă la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

„Este cât se poate de clar că este un vaccin sigur și eficient, inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani și probabil că se va dovedi la fel și la celelalte grupe de vârstă. Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială atât de la Agenția Americană pentru Medicamente, cât și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestru trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc cu vârsta sub 15 ani să se vaccineze”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Citiți și: Vaccinare pe muzică simfonică în Piteşti, la Prefectură

(Foto: descriptiv / Sursa: alephnews.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90