930 x122 grota rece

vaccinare anti-covid-19

S-au vaccinat şi tot s-au infectat

Vaccinarea nu opreşte infectarea! Șefa DSP Dolj, Valeria Andreescu, dar și o altă angajată din cadrul instituției au fost depistate pozitiv la noul coronavirus, asta deși făcuseră vaccinul de la Pfizer, urmat de rapel.

Citiți și: Raed Arafat: Ar putea fi propusă vaccinarea anuală anti-COVID

Un exemplu similar a fost raportat în Statele Unite. Congresmanul democrat Stephen Lynch din Massachusetts, care a fost vaccinat împotriva Covid-19, a fost depistat pozitiv la noul coronavirus la sfârşitul săptămânii trecute.

Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Lynch, congresmanul este momentan asimptomatic. Înainte de rapel, oficialul american nu era infectat, ceea ce duce la ipoteza că acesta a contactat virusul după vaccinare.

Citiți și: Argeş: Peste 600 de elevi au decis să se vaccineze împotriva Covid-19

Specialiştii reamintesc că vaccinurile anti-Covid-19 previn boala, nu neapărat infecția. Dacă cineva este testat pozitiv după primirea celei de-a doua doze, poate fi din cauză că vaccinul nu şi-a făcut complet efectul.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor spun că activarea imunității la Covid-19 „durează de obicei câteva săptămâni” după vaccinare.

(Foto: descriptiv / Sursa: cnn.com)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3