EcoMoto 930×122

greva

    Profesorii au ieșit în stradă! Amenință cu grevă GENERALĂ!

    Peste 15.000 de profesori din toată țara, inclusiv din județul Argeș, protestează astăzi, în București.

    Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

    Sindicalişti participă la un marş de protest, organizat de trei federaţii sindicale din Educaţie. Acțiunea a început din Piaţa Victoriei şi se va încheia în faţa Palatului Parlamentului.

     

    Citiți și: Alertă: Grevă generală! Angajații amenință că vor opri activitatea

    Cadrele didactice sunt nemulțumite de noua lege a educaţiei, care ar urma să fie votată astăzi în Camera Deputaţilor, dar şi de salarii, potrivit Observatornews.ro.

    Potrivit sursei citate revendicarea principală este majorarea salariului în rândul profesorilor debutanți, care acum încep aproximativ cu salarii de 2500-2700 de lei. Cadrele didactice vor ca un profesor debutant să aibă salariul cel puţin egal cu salariul mediu brut pe ţară, un salariu aproape dublu.

    De asemenea, pe lista sindicaliștilor mai este și plata orelor suplimentare, dar şi acordarea sporurilor şi a drepturilor prevăzute în legislaţia în vigoare şi în contractele colective de muncă aplicabile.

    Sindicaliştii ameninţă inclusiv cu greva generală în sistemul de învăţământ, programată în data de 22 mai, dacă autoritățile nu îi vor chema la negocieri și nu vor ajunge la o concluzie.

    Pe lângă cursuri și lecții blocate, această întrerupere a activității va bloca tot ce înseamnă sistem de învăţământ din România, inclusiv examenele naţionale.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Un comentariu

    • Marius spune:

      Săracii profesori! Fac meditații de la clasa1 sunt plini de bani, toți au case mașini scumpe și se vaită mereu. Salariu mic pe acte dar banii din meditații la negru nu se pun. Dacă mergeți in curtea scoli nu are unu mașina sub 20000€ cum a cumparat-o cu salariu de 2500 lei săracii de ei.

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90