New Profesional Consult 930 x 122

codul muncii

S-A APROBAT! O NOUĂ ZI LIBERĂ

S-a aprobat! O nouă zi liberă. Plenul Camerei Deputaților a aprobat astăzi, prin vot, declararea zilei de Vinerea Mare ca zi de sărbătoare legală, nelucrătoare, potrivit Mediafax.

Citiți și: Anunț important pentru toți angajații!

Proiectul a fost adoptat cu 233 de voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi 19 abţineri.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz (în urmă cu o săptămână, și plenul Senatului a aprobat proiectul – AICI, detalii).

Citiți și: Schimbare majoră privind contractele de muncă!

Inițiativa a fost semnată de mai mulți parlamentari (de la UDMR, PSD, USR, PMP, PNL, ALDE și Minorități).

Inițiatorii au argumentat că în majoritatea țărilor Uniunii Europene (printre care se numără Germania, Spania, Suedia, Cehia, Bulgaria, Grecia și Danemarca) această zi este zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează.

Pe de altă parte, inițiatorii consideră că România are prea puține zile de sărbătoare legală (14) față de țări ca Belgia, Cipru sau Lituania, care, conform sursei citate, au 16 sau chiar 17 zile de acest fel. De asemenea, ei aduc drept argument și importanța religioasă a zilei respective.

Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paștelui și astfel ultima vineri din Postul Mare. Amintim că, potrivit Codului Muncii, prima și a doua zi de Paște sunt nelucrătoare.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90