EcoMoto 930×122

taxa auto

Șoferii vor fi obligați să-și lase mașinile acasă! Apare o nouă taxă auto

O nouă lovitură pentru șoferii din România. Apare o nouă taxă auto. Dacă nu o vor plăti, românii vor fi obligați să își lase mașina acasă.

Citiți și: Revine taxa auto!

Un nou proiect pentru creșterea siguranței în trafic și pentru atingerea obiectivelor privind reducerea poluării, care stabilește condițiile necesare pentru dezvoltarea unui sistem durabil de mobilitate urbană, a trecut de votul decisiv al Parlamentului, notează avocatnet.ro.

Potrivit acestui proiect, Bucureștiul și anumite municipii mai mari din țară vor trebui să stabilească, în următorii ani, zone cu emisii scăzute, denumite în continuare ZNSE, în vederea limitării emisiilor provenite din transportul rutier și a îmbunătățirii calității aerului și sănătății populației.

Citiți și: Veste pentru șoferi: Taxa auto revine sub forma unui impozit

Prin ZNSE se înțelege zona delimitată de către autoritatea publică locală în cadrul căreia se instituie restricții și/ sau taxare pentru accesul autovehiculelor, în vederea îmbunătățirii calității aerului, precizează sursa citată.

Concret, accesul în respectivele zone va fi permis doar mașinilor care respectă regulile zonei sau pentru care se plătește o taxă. În caz contrar, amenzile dintr-un proiect anterior erau de 4000 – 5000 de lei.

În termen ce cel mult doi ani de la promulgarea proiectului vor trebui stabilite zone cu nivel scăzut de emisii în București și în municipiile Bacău, Baia Mare, Brașov, Brăila, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Pitești, Ploiești și Timișoara.

Subiectul pe larg, AICI.

Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

29 de comentarii

  • Florin spune:

    Trebuie interzis în România mașinile sub euro 4

  • Marius spune:

    Să înceapă „orașul de 15′ „! Niște imbecili care votează legi fără a se gândi că și ei vor fi”beneficiarii” legilor votate la comandă. Se pare că această lume sub pretextul”poluării ” se îndreaptă cu pași rapizi spre o sclavie! Noua sclavie! Trezirea oameni buni! De infractori și trădători de țară nu scăpăm!

  • Proteasa ion spune:

    PLX 552/2019 ar rezolva problema aglomerări și noxele ar fi reduse

  • Costy spune:

    Iti da cineva bani sa iti schimbi masina ? Poate la asistatii sociali care nu vor sa munceasca si care iau bani din diversele taxe impuse de ue sau de desteptii din guvernul nostru, care apropo nu tine cont de referendumul populatiei cu guvern de pana in 300 de oameni

  • Bancher spune:

    Legea trebuia de mult timp implementată. Toate hârburile vin și poluează in marile orașe. Cine nu are bani să își ia macar mașina cu norma Euro 4 mai bine sa ia autobuzul până în centru

  • Gigi spune:

    Florine! i-ati trtibau’ si da-ti drumu’ de mall !

  • R spune:

    Cele mai poluante sunt mijloacele auto de la transportul de marfa și de la transportul in comun. Legiuitorii cei deștepți s-au.gandit ce fac cu ele?

  • Marius spune:

    Măriți impozitele la mașinile vechi ca suntem groapa de gunoi, oricine are 500€ își cumpara mașina,băgați impozite și taxe in funcție de vechime și de Euro dobitocilor

  • Miron Rotaru spune:

    Sunt satul de prosti,nu o mașină de 500 de euro poluează.

  • adi spune:

    Romania este condusa de handicapati mintal care nu vor decat împovărarea oamenilor. Cine are masina euro 3 nu umbla cu 5000 de euro in buzunar sa bage motorina de 2000 de euro pe luna, tot cine are masina euro 5 si 6 nu-si mai da curul jos din masina , una polueaza 5 litrii de motorina si alta este 50.

  • Cris spune:

    Ce zone visează ăștia ?Adică numai în Centru sa fie aer curat sau cum ?Că pe alte zone daca impun restricții s-a terminat de fapt cu traficul că noi nu avem inele de acces.Adica daca pui in Trivale ,pe motiv că e pădurea, nu mai accesează cartierul Găvana pe la Cornu Vânătorului și nici alte sate(sau intrarea în oraș prin Trivale ,dinspre acele sate).Corect ar fi sa existe taxe descurajante și diferențiate.Tot ce e sub €4,inclusiv(mai ales cele trucate de la grupul VW) sunt cancer curat…Ar trebui interzise !Cheltuiesc românii aiurea sute de lei pe lună(pe băuturi și țigări sau alte prostii) și se dau săraci că nu au bani de o rata la Dacie noua ?Dar bani de telefon de mii de lei pe fiecare an pt toți membrii familiei și alte fite,avem…Înainte așteptau ani de zile și dădeau o căruța de bani pe un hârb nou de D1310 și azi le pute marca asta…Sunt mai bune junghiurile alea date cu farduri de bișnițari !Dar mafia PSD de la Primărie sau Prefectura nu o să facă nimic ,așa cum nu fac nici cu transportul greu care mai are puțin și ajunge in Centru.Ca nu poate să le refuze șpăgile ălora…Decât să-i pună sa descarce marfa in depozite la marginea orașului și să o aducă apoi cu mașini mai mici, nepoluante,în oraș prefera sa ne umple pe noi de cancer !

  • Edu spune:

    Ar fi cea mai buna lege pe care o pot da, dar din păcate, vor mai trece niste ani până să ne civilizam și noi…

  • Gabriel spune:

    Încă odată se arată nimicnicia politicienilor sau a celor care produc astfel de legi .În primul rând îmbunătățiți state materială a cetățenilor acestei țări ,al doilea ,daca nu ați fi sărit că hunii la șpagă sigur nu ar mai fi apărut atâtea blocuri unele în altele ,normal că apare aglomerație și concentrare de noxe ,ar mai fi multe de spus dar să mai zică și alții .

  • Un cetățean de rând spune:

    Să fie puse taxe în funcție de CO2 emis corect, nu de vechimea autovehiculului. Sunt autoturisme noi, euro 6 cu motoare mari ce emit mai mult Co2 decât unul euro3 sau euro4 cu motor mic și stare tehnică bună. Nu exista CO2 euro 3-4 și CO2 euro 6. Mașinile care nu corespund nu au ce căuta în trafic indiferent de norma de poluare. Să fie reparate sau casate. Ideia cu reânoirea parcului auto este să cumpărăm mașini noi cu motoare așa zise ,, ECO” de mizerie in trei cilindri, supraalimentate, scumpe la întreținere și nefiabile să-ți arunci banii prin service-uri. Dobitocii care n-au habar latră într-una că vor taxe și impozite. Nu se leagă nimeni de neremedierea scurgerilor de geze nocive a marilor coloși din industria chimică sau de rafinare a petrolului unde poluarea este mult mai mare decât a autoturismelor, dar vor să aducă populația la un sclavagism modern……. gunoaie ordinare

  • Cristian spune:

    Se vede că voi susțineti hoția ,cum să plătești o taxa daca circuli ? Asta înseamnă că dacă o plătești mașina numai poluează ? Vai de capul vostru nu vedeți că tot ce se inventează e pentru bani că numai au ce fura și în loc să gândească să facă o țară cu investiții majore în turism și infrastructura,ei tot la sărăcie se gândesc pentru popor,că pentru ei e omenie sa fure fara milă.

  • Ghiocel de toamnă spune:

    Eu nu am de gând să mi schimb”hârbul”mau din 2007..motor 1.9JTDM…nu vreau sa mi iau „bricheta electrica sa merg doar pe raza de 50km,daca se plătesc taxe,nu mai poluează mașină respectiva sau sunt mai ușor de digerat noxele?că o alta sigur NU VREAU SA MI IAU,nu mi permit că și cei din bucale sau moldovenii de se dau clujeni ..investiți în infrastructură transportului in comun!! Sau și mai sănătos,mergeți voi pizdele de parlamentari la sala și faceți mișcare poate vi se oxigenează creierul ăla lipsa….”hai pa”

  • Gabi spune:

    Adevarat!!daca platesti nu mai polueaza??

  • Cred ce văd spune:

    Trebuie interzis sub euro4 sau mărite taxe, impozite, sint poluante pentru mediu ????!!! ,dar cele care pompează Europa în Ucraina de pe vremea lui Hitler ce norma euro sint și cine ii taxează? .Acolo ard cisterne și rezervoare cu mii de tone de se ridica fumul din Henson la Berlin, ( probabil fumul ocolește ro….)

  • Berilă spune:

    Tot ce e sub euro 5 trebuie interzis sau suprataxat!!! Și așa se merge bara la bara…ar fi și o descongestionarea a traficului…sub euro 5 cu bicicleta..trotinata sau autobuzul!!

  • Gica spune:

    Am votat oameni care să ne facă legi in bine nu în rău, nu vrem sa ajungem la sapa de lemn .Avioanele, elicopterele, autobuzele,microbuzele,locomotivele nu sant poluante???? Ce o să facă cu ele???.Atunci lăsăm mașinile acasă , nu mergem nici cu cele în comun și ne cumpărăm trotinete electrice s-au drone

  • Mii Shu spune:

    Nu va dati seama cat plateste un individ. Benzina din care 19% la stat , revizie + tva , parcare , alte taxe . Una electrica nu sunt taxe . Cat se duce la buget ? 0 lei sau mai bine zis fara tva. In prezent foarte multi cu electrice au pus panouri subventie si numai 5% . Da atat este tva la panouri . Si apropo stie cineva o electrica de gaurit pe baterii sa mearga 2 ore dupa o incarcare . Chiar sa gaureasca in lemn.

  • Ladislau spune:

    America are mașini cu 5000 cc aia nu polueaza mai taceti dracu cu poluarea asta

  • Jos coruptia spune:

    DISCRIMINARE! ASta inseamna sa împărți tara asta direct în 2 categori sociale, bogați și săraci, clasa de mijloc sa dispară, legi făcute de bogați (parlamentari) pentru bogați (parlamentari). Eu dacă am 1860 ron salariu nici în 30 de ani nu mi permit sa îmi cumpăr o masina după legile lor, mai bine ma îndrept la un credit la o casa și o masina ieftina ca tot omul! DAR CE SA INTELEAGA CORUPȚII!!! La pușcărie, toți romani sa se unească ca în Franța! Trezirea!!!

  • ROBERT spune:

    Taxați mașinile DIESEL VECHI…sau nu le mai dați voie să intre pe piața de revînzare autovehiculele DIESEL VECHI și atunci ați rezolvat problema , că dacă circuli după unul din ăsta pe drum te îneacă de fum…și încă ceva , să se scoată din circulație în ROMÂNIA autoturismele cu volan pe dreapta…E PERICOL SOCIAL CU ELE .

  • Florescu Florin spune:

    Această lege să fie dată atunci când toate marile orașe vor avea centuri pina atunci să dați legi normale care să ajute populația incompetentilor

  • Dani spune:

    Sa ne suga cu proiectele lor anti – popoare! Se apropie în curând votarile și atunci trebuie sa scăpăm de acești trădători! La pubela cu ei!

  • Radulescu Dan spune:

    A mai încercat javra de firea tampenia asta Atunci masinile electrice care iau foc si polueaza in draci cu fumul de la incendiu cum ramane ca nici nu pot fi stinse normal trebuiesc cufundate într un container cu apa altfel nu pot fi stinse.Sa plateasca pt incendiu si poluare proprietarii o taxa de minim 60.ooo€si la pușcarie Pai nu????

  • Acs spune:

    Cu masinile au rezolvat o..prost si neconform cu realitatea..dar cu avioanele cum ramane ..alea nu polueaza..

  • Gicu spune:

    Dar miile de tone de bombe din Ucraina cât poluează?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3