New Profesional Consult 930 x 122

taxa auto

Taxa auto, coșmarul șoferilor, revine!

Conform adevărul.ro, Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ani ar putea fi taxaţi, potrivit unui nou sistem negociat cu Comisia Europeană şi prevăzut în PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă).

Citiți și: Revine taxa auto!

De asemenea, Ministrul Mediului a mai afirmat că, oficialii de la Buxelles au fost cei care au adus în discuțiile pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), posibilitatea introducerii unei taxe pentru mașinile mai vechi de 15 ani.

E o propunere, practic, a Comisiei (Europene – n.r.), ca în contrapartidă cu investiţiile în infrastructura rutieră, România să găsească o soluţie de descurajare a înmatriculării maşinilor mai vechi de 15 ani. Este o noutate pentru toate ministerele care au fost implicate – şi pentru MIPE (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – n.r.), şi pentru Ministerul Transporturilor –, dar şi pentru noi, acest lucru. Este un element pe care trebuie să-l analizăm şi va trebui să venim cu propuneri”, a afirmat ministrul Mediului duminică, în emisiunea „Insider Politic”, de la Prima TV., conform aceleiași surse.

Citiți și: Mega veste pentru români! Se dau toți banii înapoi

Aproape patru milioane de proprietari dețin mașini mai vechi de 15 ani, și riscă să fie afectați de această nouă taxă.

Din acest motiv românii sunt încurajați să achiziționeze mașini noi, fiind anunțate stimulente pentru mașinile ecologice, inclusiv prin Programul Rabla.

Măsurile de reducere a poluării fac parte din negocierea cu Comisia Europeană pentru ca România să primească „fonduri multe pe rutier”, afirmă ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Deocamdată, forma noii taxe pentru proprietarii de mașini nu a fost decisă.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

5 comentarii

  • Dan Ursu spune:

    Voi politicienii bateți campii fratilor. Păi omul de rând are bani de o mașină noua?

    NOI AVEM BANII VOȘTRII NEMERNICILOR CARE SUNTEȚI

  • Sorin spune:

    E mai simplu, daca la inspectia tehnica s ar face corect am avea jumatate de masini in trafic .

  • Ghe spune:

    Și ” mașinile ecologice” ce vom face cu ele când vor împlini vârsta de 15 ani??
    De ce nu vor ca în schimbul auto mai vechi de 15 ani să dea una nouă (fără bani în plus , deoarece atunci când am luat-o respecta normele internaționale, și nu suntem noi de vină că se modifică normele cum vor interesele….)

  • Alex Code spune:

    De ce sa iau o masina noua? Sa ma lase in 10 ani (sunt generos) ca sa iau alta? Ca TVA-ul pe ea sa vina la voi? Hai sictir, masinile vechi sunt mult mai rezistente si rezista si 30 ani cu intretinere corecta. Se doreste scoaterea de pe piata a masinilor nemuritoare pentru ca aceastea nu fac jocul marilor corporatii de consumatorism. Majoritatea sunt vestitele Logane 1.4 care refuza sa moara.
    Multe masini din anii 90 sunt mult mai bine intretinute decat jafurile produse in ultimii ani. Vine acusica momentul de vehicul istoric!
    Ipocrizia politicienilor e mare, masinile nu polueaza cat polueaza fabricile nemodernizate, care inca ruleaza pe carbune, centralele termice….taxatile palea jegurilor…nu omul de rand.

  • Robert spune:

    Pai de unde bani pt masini noi mai desteptilor daca salariul minim al unui roamn este de 2300 lei brut /aproximariv 1350 lei net care nu ne ajunge nici sa platim facturile dar sa mai cumparam si masini noi

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90