930×122 CUMPANA 5

ceramică

TABĂRĂ DE OLĂRIT PENTRU ȘCOLARI ȘI PREȘCOLARI

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti vor organiza cea de a IV-a ediție a atelierului de creaţie populară „Arta olăritului-Ceramica de Cucuteni”.

Citiți și: MUZEUL GOLEȘTI CONTRIBUIE LA ÎNZESTRAREA NOULUI MUZEU BRĂTIANU

Atelierul va avea loc în perioada 7-18 iulie, sub coordonarea artistului plastic Ion Mitroi, din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman. Vor participa şcolari şi preşcolari de la şcoli şi grădiniţe din Argeş. Tabăra se va deschide luni, 7 iulie, la ora 10, în parcul domeniului Goleşti.

Ceramica de Cucuteni este valoroasă prin unicitatea sa în Europa, numele fiind preluat după satul, situat lângă Iași, în care în anul 1884 s-au descoperit primele vestigii. Arta ceramicii de Cucuteni nu a fost întrecută niciodată din punct de vedere al rafinamentului, formelor şi cromaticii. Tehnica neolitică de modelare manuală, de pictare şi ardere au făcut ca vasele create să fie singulare. Datorită acestei tehnici pereţii vasului sunt foarte subţiri, de la 2 mm la 1,5 cm. Albul, roşul, negrul, precum şi alte nuanţe pornind de la acestea, ca urmare a arderii vasului la temperaturi diferite conferă vaselor eleganţă şi o deosebită bogăţie de semnificaţii spirituale.

Citiți și: TÂRG DE JUCĂRII LA MUZEUL GOLEȘTI

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Donaris 570×90