930 x122 grota rece

maxi-taxi

TRANSPORTUL JUDEȚEAN SAU JOACA DE-A BABA OARBA

Transportul județean de călători este, și în marele an 2020, la nivel de „Baba oarba”. În Pitești de pildă, pentru destinații precum Mioveni, Călinești sau Golești, nu există o stație marcată și amenajată corespunzător.

Citiți și: Argeș: Firmă de maxi-taxi, amendată

Fiind călător ocazional, nu navetist, am bajbâit prin zona Expo Parc și Calea București până când am ajuns undeva în spatele Hotelului Ramada, ocazie cu care am observat mai multe persoane care păreau să aștepte un maxi taxi.

În locul cu pricina nu era niciun indiciu că ar fi stație de maxi și microbuze. La câțiva metri distanță, o stație Publitrans pentru autobuzul 1 și atât.

Citiți și: Maxi-taxi burduşit cu pasageri, interceptat de poliţişti

M-am lămurit rapid întrebând pe cineva încotro merg oamenii de aici.

Așa am aflat că se poate ajunge la Mioveni, dar și în alte localități, precum și faptul că microbuzele vin destul de rapid, la intervale de aproximativ 15 minute.

Sunt informații banale care ar trebui afișate la orice cap de linie, dar se pare că autoritățile consideră că nu e cazul. Cei mai mulți știu deja mersul și nu bâjbâie ca mine prin oraș.

Cât despre alte stații amenajate în parcurs, nici nu merită să mai vorbesc. De ani de zile transportatorii privați opresc la solicitarea călătorilor, în apropierea unor repere precum biserică, troiță, vulcanizare sau la „ăla care vinde pepeni vara”.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3