EcoMoto 930×122

cj arges

Un important drum din Argeș va fi asfaltat

Un important drum din Argeș va fi asfaltat.

Citiți și: Când va demisiona prefectul Radu Perianu și cine îi va lua locul

Lucrările de asfaltare a DJ 704C Cătanele – Baraj Călinești, în satul Cătanele din comuna Căteasca sunt avansate.


Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a mers, din nou, pe șantier pentru a vedea care este stadiul lucrărilor începute în urmă cu 10 zile.

Citiți și: Exclusiv. Panică la „Casa Albă”, azi noapte, clădirea de 8.5 mil € din Centru Piteștiului

Aceasta este prima dintre cele două asocieri, cu privire la drumurile județene, între Consiliul Județean Argeș și primării, în acest caz Primăria Căteasca, unde autoritățile locale aduc cofinanțări în cadrul acestor proiecte. Consiliul Județean Argeș sprijină astfel de asocieri și vine în sprijinul celor care doresc să realizeze astfel de investiții.

Sunt 847 de metri de asfalt de drum județean. Aici este vorba de o asociere între Consiliul Județean și comuna Căteasca. Primăria a venit și cu bani, au făcut proiectarea, au organizat licitația și iată că se toarnă asfaltul. Lucrarea are termen de finalizare trei luni de zile, dar la modul cum se lucrează se va termina mai repede.

Domnul primar, prin dirigintele de șantier trebuie să urmărească lucrările să fie trainice. Este prima colaborare de acest gen dintre Consiliul Județean și o primărie, în care cedăm o bucată de drum județean. De regulă noi preluam drumuri comunale” , declară Marius Nicolaescu, vicepreședinte C.J. Argeș.

Este una dintre problemele pe care le-am rezolvat pentru cetățenii din comuna Căteasca și chiar și pentru cei din comuna Călinești. Este un drum foarte important care face legătura între drumul județean Cătanele – Recea – Căteasca și barajul de la Călinești.

Vom reuși să-l asfaltăm în circa două luni de zile. Colaborarea dintre comuna Căteasca și Consiliul Județean Argeș este benefică pentru toată lumea.

În primul rând pentru ambiția de a rezolva problemele cetățenilor, pentru modul de a ajuta cu o cofinanțare prealabilă realizarea lucrărilor. Aș dori să extindem acest mod de lucru și pentru celelalte drumuri din localitate. Infrastructura este prioritară, este ceea ce își doresc cetățenii.

Vă mulțumesc dumneavoastră și domnului președinte Ion Mînzînă, și sper să vă conving că este cea mai bună treabă pe care am făcut-o” transmite Liviu Năstase, primar comuna Căteasca.

La această întâlnire a fost prezent și primarul comunei Călinești, Mihai Georgescu, DJ 704C Cătanele – Baraj Călinești făcând legătura între cele două localități.

În afară de faptul că drumul va fi asfaltat, aici se mai execută:

# Trei podețe tubulare (1 buc Dn 800mm cu L=9m, 2 buc Dn500 cu L=8m/buc).

# Acostamente pietruite cu lățimea de 0.75m.

# Drumul este încadrat de pene ranfort pe ambele părți.

Perioada de garanție: 36 luni calendaristice.

Valoare: aproximativ 825.000 lei plus TVA.

Societatea care se ocupă de lucrarile de asfaltare este SC Comesad RO SA.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

9 comentarii

  • Andrei spune:

    Domnilor să mergeți și pe drumul COCU-UDA este dezastru , cine ne plătește reparațiile la mașini , sunt 40 ani de când merg pe drumul asta și nimeni nu a făcut nimic până acum, domnule primar de ce nu faceți nimic pentru comuna COCU , să vă fie rușine

  • Ionut spune:

    Salut la Uda arges va fi asfaltat?

  • Georgică spune:

    Morărești -Uda cînd va fi asfaltat ? Contează că primarul de la Uda nu este psd-ist ?

  • Marius spune:

    Da pe DJ 703C s-a făcut acum câțiva ani infrastructura și nu s-au mai turnat asfalt,când va fi făcut acest drum Cocu – Uda.

  • Sima Nicolae spune:

    Să vedeți și drumul care duce în Dealul Bogdanului,aceeași comuna,Cocu.Cum ieși din Babana și intri in Cocu,ai senzația că ai intrat în iad.Acest primar din Cocu mai bine ar renunța la acest teritoriu și l-ar prelua comuna Babana.

  • Constantin Berechet spune:

    Bună ziua. Se fac lucrări de reabilitare drumuri asfaltare dar de drumul național Pitești- Drăgășani nu spune nimeni despre el . Podul de la Poiana Lacului care trebuie refăcut nu spune nimeni nimic. Ce anume ar trebui să cei care îl tranzitează unde trebuie să mergem pentru a demara lucrarea la acest tronson de drum.
    De 32 de ani nu a făcut nimeni nimic . În preajma alegerilor de tot felul știm cu toții că vin milogii și ne cer votul.
    Vin ne spun da așa este ca dumneavoastră este distrus, ne spun că o să facem ceva și pentru a rezolva problema noastră. Spun doar promisiuni atât și pleacă noi rămânem tor așa.
    Se poate face ceva cu acest tronson de drum ? Ne puteți da un răspuns.

  • Dan spune:

    PSD,PNL și partidele sateliți (Alde….) nu au făcut nimic din 90 până acum în afară de datorii colosale. Tata este aproape de faliment. Ei acum se împrumută sa plătească dobânzile și speră că banii din programul de rezilienta sa mai amâne falimentulul. Cu datorii e 100 miliarde ce mai poți face. Cu banii ăștia se asfalta toată țara, se făceau școli și spitale dar noi am reușit să-i facem sa dispară.

  • Bujie spune:

    CJ Argeș șî primăriile au fost și, din păcate, sunt încă fabrica de bani PSD… Cele mai proaste drumuri din țară sunt în județele „roșii”, dar Argeșul este chiar o mizerie dpdv al infrastructurii… Da’ , nu-i nimic, votați PSD în continuare și continuați văicărelile!

  • Alina spune:

    Am obosit făcând sesizări privind starea drumului ce trece dinspre autostrada prin localitățile Oarja și Rociu. ….. Făcând naveta zilnic îl văd cum se degradează mai rău și mai rău ( de parcă nu e deja ca și bombardat!!!)
    Oare când se va acorda respectul cuvenit tuturor locuitorilor din tara asta, inclusiv celor din mediul rural , care plătesc taxe și impozite la fel ca ceilalți cetățeni și au dreptul să utilizeze drumuri de calitate, in siguranță, confort și timp rezonabil?!?!!?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3