Donaris 930 x 122

testare

Vaccinare obligatorie sau testare săptămânală cu bani din propriul buzunar

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a declarat ieri, 15 septembrie, la Digi24, că medicii, profesorii și cadrele militare ar trebui să se vaccineze anti-COVID-19.

Citiți și: Ce ne MAI pregătesc autorităţile: Intri în carantină chiar dacă eşti vaccinat

Dacă refuză să se imunizeze, aceștia ar trebui să se testeze obligatoriu o dată pe săptămână pe cheltuiala proprie. Șeful DSU a justificat de ce testarea săptămânală nu poate fi finanțată de stat:

„Sunt țări în Europa care au mers pe vaccinare obligatorie, și sunt țări din Europa care au zis – OK, dacă nu vrei să te vaccinezi, atunci te testezi obligatoriu o dată pe săptămână și nu pe finanțarea statului. Astea sunt concluziile în mai multe state, și cred că este normal.

Citiți și: Personalul de la Centrul de vaccinare din Pitești, acuzat că dă „țepe” cu tichetele

Statul îți oferă vaccinul gratuit, ai acces la el deja de câteva luni, poți să te duci oriunde să te vaccinezi. Dacă ai ales să nu o faci, atunci te testezi. Te testezi obligatoriu o dată pe săptămână pentru două motive – unu, pentru că ești din păcate un risc pentru alții, și doi, dacă te îmbolnăvești, măcar să te izolezi de persoanele celelalte.”

MINIM VACCINARE OBLIGATORIE SAU TESTARE OBLIGATORIE

De asemenea, Raed Arafat a mai declarat faptul că, vaccinarea rămâne soluția ideală de a ne proteja pe noi și pe cei din jurul nostru.

„Vaccinarea rămâne soluția optimă, pentru că în secunda în care te vaccinezi, și ești vaccinat, ești protejat mult mai bine decât dacă ești doar testat. Testarea nu-ți oferă protecție. Înseamnă că ești vulnerabil mai departe, riști să te îmbolnăvești.

Asta e logica statelor care au zis obligatoriu vaccinare, nu acceptăm testare. Pentru că în spital ești vulnerabil să te infectezi, la muncă, dacă ești pe o mașină a SMURD-ului, Ambulanță ești cu risc să te infectezi, și atunci trebuie să te vaccinezi, ca să te avem permanent și să nu te pierdem, să ajungi în terapie intensivă, și am dat exemplul colegului care a decedat la Bistrița, la 44 de ani, fiind nevaccinat. Mai sunt și alte cazuri de tineri care au decedat în ultima perioadă, nevaccinați fiind.

Așa că minim vaccinare obligatorie sau testare obligatorie. Eu cred că este o chestiune logică și normală”, a mai declarat Raed Arafat.

În încheiere, șeful DSU a afirmat faptul că, vaccinare obligatorie și în cel mai rău caz testarea obligatorie cel puțin o dată pe săptămână sunt măsuri care vor trebui să fie impuse și asta cât mai repede.

Foto principal: România TV

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

2 comentarii

  • Razvan spune:

    De ce nu te impusti tu dom’le Raed ARAHAT?

  • Marius spune:

    Rușine! Se vede ca e trăit în Afganistan! Numai acolo nu există libertate

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441