Donaris 930 x 122

autostrada pitesti-sibiu

(VIDEO) PRIMELE IMAGINI CU LUCRĂRILE LA AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU

Asociația Pro Infrastructură a postat pe pagina de Facebook primele imagini cu lucrările la autostrada Sibiu-Pitești, care au debutat în luna martie a acestui an.

Citiți și: Se întâmplă ceva fabulos pe Autostrada Pitești – Sibiu! În sfârșit!

Primul lot din Autostrada A1 Sibiu – Piteşti începe să prindă contur, iar asta devine vizibil inclusiv din fotografii aeriene, așa cum sunt cele realizate cu drona de Asociaţia Pro Infrastructură.  Aproape 613 milioane de lei fără TVA este valoarea contractului pentru cei 13,17 km dintre Sibiu și Boița ai autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. Tronsonul are ca termen de proiectare 12 luni și termen de execuție de 3 ani, lucrările debutând în martie 2020.

„Deşi este scurt, acest prim lot nu este lipsit de poduri şi viaducte spectaculoase, cele mai mari ajungând la 650 metri lungime şi 30-40 de metri înălţime”, au scris cei de la Pro Infrastructură pe Facebook. Acesta este cel mai simplu de realizat lot, faţă de următoarele 4 care sunt încă blocate în proceduri birocratice.

Citiți și: Se întâmplă ceva fantastic pe Autostrada Pitești-Sibiu! Totul începe

„Chiar dacă şantierul a pornit cu dreptul, constructorul (Porr) fiind bine mobilizat, există în continuare probleme birocratice nesoluţionate, cum ar fi porţiunile de pădure care trebuie scoase din circuitul forestier de statul român. Solicităm ministerelor şi agenţiilor implicate să urgenteze această procedură! Restul de patru segmente ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti? Sectoarele cele mai dificile dintre Boiţa, Cornetu şi Tigveni sunt în aer, cu studiile geotehnice sumare din anul 2008 necompletate în mod profesionist nici până în prezent”, au mai spus cei de la Pro Infrastructură.

Tronsonul 4, Tigveni-Curtea de Argeș, este în licitație din 09.03.2019, fără un câștigător desemnat, deși Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a promis că îl va anunța luna trecută. Ultimul sector, Curtea de Argeș-Pitești, a fost contractat cu italienii de la Astaldi în 11.05.2020, fiind în etapa de proiectare.

Proiectul Autostrăzii Sibiu-Piteşti are o lungime de 122,11 km, şi este divizat în 5 secţiuni care traversează judeţele Sibiu, Vâlcea şi Argeş. Lucrările la tronsonul Sibiu-Boița au încept în luna martie cu construirea unui podeț pentru animale, care să le permită acestora traversarea în siguranță a viitoarei autostrăzi. Europarlamentarul Corina Crețu, fost comisar european pentru politica regională, declarase anterior că Autostrada Sibiu-Pitești este singura verigă lipsă din coridorului Rotterdam-Constanța.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90