EcoMoto 930×122

sectie covid mioveni

În valul 4 al pandemiei, Spitalul Mioveni rămâne deschis și pentru pacienții noncovid

Cum pandemia de coronavirus a schimbat radical activitatea spitalelor, bolnavii de cancer au avut cel mai mult de suferit din această cauză. Ieri, la deschiderea secției COVID de la Spitalul Orășenesc Mioveni, Dr. Alex Iacobescu, director medical al spitalului, a făcut o declarație care să-i poată liniști pe pacienți.

Citiți și: Argeş: În plin Val 5, o secţie COVID a unui spital important s-a închis din lipsă de medici

Acesta a subliniat faptul că, pe lângă tratarea pacienților covid, la Mioveni există circuite sigure și pentru ceilalți pacienți. Astfel, persoanele care suferă de alte afecțiuni se pot trata la Spitalul Orășenesc Mioveni.

„Spitalul Covid este total separat de spitalul nou, ca să spunem așa. Acesta este marele avantaj al Spitalului Orășenesc Mioveni, faptul că are o clădire separată pentru tratarea pacienților Covid.

Citiți și: Prefectura Argeş, anunţ de ultimă oră. Se deschide secţia COVID a Spitalului Mioveni

Avem circuite sigure, atât pentru pacienții covid, cât și pentru pacienții noncovid. Pe lângă patologia covid, este foarte importantă și tratarea pacienților care nu au covid și acest lucru s-a întâmplat și anul trecut.

Se vede, în momentul de față, prin anumite studii, creșterea ratei mortalității pacienților oncologici, pentru că nu au putut fi tratați în anul 2020-2021, când unele spitale au fost închise sută la sută”, a declarat Dr. Alex Iacobescu.

Video: Dr. Alex Iacobescu, director medical la Spitalul Mioveni

 

Întrebat cât de greu a fost să se repornească această secție destinată persoanelor infectate cu virusul covid-19, Dr. Alex Iacobescu a mărturisit faptul că a fost dusă o luptă titanică.

„A fost o muncă titanică, pot să zic. Atât cu aducerea echipei ATI, în care noi avem maximă încredere, care a dat rezultate fenomenale, inclusiv la nivel național, cu o rată foarte mare de vindecare, cât și cu munca depusă de colegii noștri de pe partea tehnică, cărora ținem să le mulțumim pentru instalarea noilor prize de oxigen.

Toate aceste lucruri s-au datorat, în special, dorinței de a face bine pacienților.”

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90