New Profesional Consult 930 x 122

sectie covid mioveni

Video: S-a deschis secţia COVID a Spitalului Mioveni. „Este un sentiment de tristeţe, fiindcă există vaccin”

Video: S-a deschis secţia COVID a Spitalului Mioveni.

Citiți și: O nouă operație în premieră la Spitalul Mioveni! Pe cine au salvat medicii

În această dimineaţă, managerul Spitalului Mioveni, dr. Mircea Stoian, împreună cu echipa de medici din linia I în lupta împotriva Covid, au făcut declaraţii pentru presă cu privire la deschiderea secţiei pentru pacienţi Covid.

Aceasta este amplasată în corpul vechi al spitalului, pe două etaje. La parter sunt 17 paturi de terapie intensivă (ATI) şi alte 62 de locuri la etaj.

Citiți și: Argeş: Detalii exclusive din interiorul Spitalului Mioveni, în cazul gravidei al cărei făt a decedat

DECLARAŢII MANAGER MIRCEA STOIAN (VIDEO)

 

 

„Sunt investiţii atât pe proiecte europene, cât şi de la bugetul local – aproximativ 1.000.000 de euro investiţi. Toate paturile au prize de oxigen, acum se construieşte un tomograf dedicat şi o staţie nouă de oxigen, ca să producem oxigenul aici.

Spitalul este funcţional de azi, iar de mâine vor mai veni medici rezidenţi, prin detaşare de la alte spitale. Managerul Mircea Stoian precizează că este personal medical, însă mai sunt necesare completări pentru a putea acoperi în totalitate secţia”, a declarat Mircea Stoian.

Cu personalul actual, dr. Ciocănea şi dr. Terheci, alături de cinci medici rezidenţi, vor începe cu 10 paturi ATI din 17, iar la boli infecţioase vor lucra la capacitate maximă.

„Este un sentiment de tristeţe (n.r. – legat de redeschiderea secţiei Covid), fiindcă există vaccin – aceasta fiind o armă împotriva acestui virus, dar noi trebuie să ne mobilizăm ca să salvăm vieţi. Eu zic că Spitalul Mioveni este cel mai modern şi capabil pe partea de Covid şi statisticile spun asta”, a mai precizat managerul Mircea Stoian.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3