Donaris 930 x 122

liviu duna

Piteşti: Scandal monstru la proba de traseu. Poliţistul examinator Liviu Dună acuzat că a refuzat un candidat

Scandal monstru la proba de traseu, agent examinator acuzat că a refuzat un candidat. Prefect Emilia Mateescu: „Poliţistul, solicitat să dea notă explicativă”

Citiți și: Argeș: Schimbări în bine la examenul auto, la proba de traseu

A fost haos, astăzi, la examenul auto – proba de traseu care se susţine în Piteşti, lângă Stadionul Nicolae Dobrin. Unul dintre candidaţi l-a reclamat pe examinator – agent Liviu Dună că „a refuzat să-l primească” şi, astfel, a ratat examenul.

În momentul în care i s-a comunicat că nu este primit la examen, bărbatul, din Ungheni, a fost sprijinit de rude care i-au solicitat explicaţii poliţistului. Fiindcă discuţiile se purtau pe un ton ridicat şi nu părea să existe o cale de înţelegere, ambele părţi implicate au solicitat sprijinul Poliţiei. Pe de o parte, candidatul a dorit să afle pentru ce a fost refuzat, în vreme ce agentul examinator Liviu Dună ar fi spus că este abuzat.

Citiți și: Pitești: Incredibil! De ce a făcut accident candidatul pentru permis! Ce „manevră” a făcut polițistul

 

 

IATĂ CE NE-A TRANSMIS UNA DINTRE RUDELE CANDIDATULUI:

„Agentul a venit, i-a strigat (vărul meu a fost al cincilea), au mers la maşină să dea examenul şi acolo l-a întrebat <tu cu cine eşti?>. <Cu mama şi cu tatăl meu>. <Să te reprogramezi la altă dată, că nu mai dai astăzi>. În acel moment instructorul şi celelalte persoane au venit, vroiau să ştie ce se întâmplă, să-l întrebe de ce, nu a vrut să dea niciun răspuns, a scos telefonul să filmeze că este agresat. Apoi, domnul Dună a sunat la Secţia 3 pe motiv că este abuzat.

Tatăl vărului meu a sunat şi el la Poliţie, să vină să vadă care e treaba. I s-a spus că pentru motivul pentru care a sunat ia 2.000 de lei amendă, că nu e o urgenţă. În final a venit un echipaj, nu ne-a dat niciun răspuns. A mers la domnul comandant, acesta a zis să se întoarcă şi să susţină examenul. El era deja terminat, vă daţi seama. S-a depus sesizare la Comandant şi încă o sesizare la Prefectură.

„Părinţii erau la toneta de cafea şi maşina era pe prima bandă din stradă, nicidecum pe platoul de la examen care era foarte aglomerat. E absurd ce s-a întâmplat şi sunt sigur că nu e singurul care a păţit asta, dar nimeni nu a mers pe calea legală. Sunt sigur 100%. Mulţi zic <nu mai merg, că dacă merg nu mai iau permisul niciodată. Dar lucrurile nu trebuie lăsate aşa. Sunt martori la ce s-a întâmplat”, susţine vărul candidatului.

ePiteşti a intrat în posesia unei copii a documentului depus de candidat la Prefectură. Iată o parte din expunerea din sesizare.

„Domnul agent examinator Dună Liviu a refuzat să mă primească la examen din motive necunoscute. Consider că mi s-a îngrădit dreptul de susţinere la examenul auto. M-am deplasat la dl. Comandant pentru a-i comunica situaţia, spunându-mi acesta să mă reîntorc să susţin examenul cu acelaşi examinator. Consider că nu este normal ce s-a întâmplat, de aceea doresc reprogramarea şi examinarea cu un alt examinator”, se arată în sesizarea care a fost depusă la Prefectură.

 

 

PRECIZĂRI PREFECT EMILIA MATEESCU

În continuare, Prefectul Emilia Mateescu (foto) ne-a făcut o serie de precizări referitoare la acest caz.

 

Emilia Mateescu: „Din verificările preliminare, candidatul s-a prezentat la examen însoţit de mai multe persoane despre care a afirmat că ar fi membrii familiei. Dar nu erau doar doi, mamă şi tată. În fapt, erau mai multe persoane.

Examinatorul i-a solicitat ca în zona de examen să se prezinte doar candidatul. A refuzat, şi de aici a apărut afirmaţia examinatorului <să se prezinte la examen neînsoţit de alte persoane>, şi că îl aşteaptă apoi. <Când o să fiţi singur, vă examinez>.

A fost chemată Poliţia, au sunat la 112, legat de discuţiile de la faţa locului nu este încă clar ce s-a întâmplat. Tot din primele verificări, candidatul s-ar fi prezentat la Permise, de unde i s-a spus să meargă înapoi la examen, conform programării. Acesta a refuzat să mai dea examenul. Examinatorul l-a aşteptat până la ultimul candidat, şi după, l-a şi strigat. Sunt şi filmări când îl aştepta să se prezinte, dar practic nu a mai dorit să se prezinte. Părinţii i-ar fi spus că acum o să-l pice dacă a făcut asta.

Vom analiza petiţia. De la Permise i s-a solicitat o notă explicativă examinatorului. Aşa este procedura.”

Am luat legătura şi cu agentul examinator Liviu Dună (foto). Acesta ne-a transmis că nu are voie să comenteze aspectele cu privire la incidentul din dimineaţa aceasta.

Prefectul Emilia Mateescu anunţă că este aşteptată nota explicativă, urmând apoi să se ia o decizie în acest caz. Este posibil ca acest caz să ajungă spre a fi analizat la Bucureşti.

Eco moto 555×222

Comentarii

16 comentarii

  • Florin spune:

    Sa avem examinatori profesioniști sa fie civili nu polițiști ,și cel care sa fie martor sa fie un jurist să cunoască legislația rutieră nu următorul candidat care nu are cuvânt de spus find următorul el

  • Florin Nuță spune:

    Dacă ar verifica cineva istoricul scandalurilor in care a fost implicat individul ăsta in uniformă poate ca s-ar lua măsurile cuvenite.Așa rămâne doar o Rușine in uniformă.

  • Denuta leonard spune:

    Acest duna este un polițist cu comportament de infractor și psihopat
    Uitați va la privirea lui
    Ce se întîmplă in Arges nu se întîmplă nicăieri in țara
    La curtea de Arges le a arătat m…..ie candidaților instructorilor și părinților
    A fost chemată poliția și acolo
    Vineri 13.08 a făcut praf 3 candidați Pt ca i teroriza cu întrebări despre amanta lui fost profesor de legislație intr o școala de șoferi, despre cum arată doamna
    Uita se probabil
    CINE ÎL TINE PE ACEST INCOMPETENT IN BRAȚE
    NU VEDE NIMENI
    NU V AȚI SATURAT DE SCANDALURI DOMNILOR CARE I AVEȚI IN SUBORDINE
    DAR PROBABIL CA TOT ȘCOLILE ȘI INSTRUCTORII SUNT DE VINA
    Chemați ma și va dau probe cu acest DUNA

  • Adi spune:

    Domnul agent Dună , ar fi mai bine să meargă la un spital de psihatrie , nu să examineze oameni sănătoși. Comportamentul dumnealui lasă mult de dorit. Să nu uităm faptul că în timpul examinărilor a avut trei tamponări și a distrus o mașină de examen urcând o pantă destul de abruntă , în treapta a treia. Mașina respectivă a fost dusă la service pe platformă. Și să nu neglijăm nici limbajul vulgar pe carel folosește.Îmi pare rău să spun dar,, nu merită să poarte uniforma de polițist.

  • Adi spune:

    Nu mi se pare normal ca la stadion sa se stranga ca la targ trebuie un mic poligon amenajat pentu instructaj si examen special pentru scoala de soferi iar gura casca sa stea departe acolo e examinatorul instructorul si cel examinat haosul e creat de adunatura de oameni care mai mult irita participantii la examen si streseaza si examinatorii . Da in afara examinatorii sunt profesionisti civili care asta le e meseria sa nu te treca daca nu stii iar poti pica si de 3 sau 7 sau mai mult iar costurile sunt mari pentru obtinerea permisului .trebuie mutata scoala de soferi in locuri unde doar participantii autorizati sa si desfasare activitatea asa cum toate tarile moderne au luat in calcul ca o necesitate primara pentru viitorii soferi

  • Nania Georgiana spune:

    Și eu am avut aceeași problema cu domnul Dună, am fost acuzata de fals în acte fara niciun drept. Când am luat legătura cu domnul comandant mi s-a spus ca pot da examenul cand am ajuns înapoi la stadion l-a sunat comandantul pe Duna si i-a spus sa ma bage în examen și apoi după ce a inchis apelul cu el imi zice Duna mie ca ‘de ce m-am dus la comandant? Ca cine e Matei Cornel ? Ca nu trece nici Dumnezeu peste el..” Am facut plângere către prefectura asta este din iunie nu de acum. Am primit răspuns într-un final de la prefectura cum ca se analizează plângerea si voi fi contactata…din iunie si pana acum am primit un email ca a fost plângerea trimisa la bucuresti !

  • Andreea spune:

    Anul trecut cînd am dat examenul auto am picat cu domnul duna, însărcinată în 7 luni și jumătate ,strigata a 7 persoana l-am întrebat dacă poate să mă lase și pe mine printre primii sa nu mai stau atîta in frig și că îmi era și rău,nici nu sa uitat la mine și mi-a răspuns cu o scirba și restit „nuuuuu”,se vede după fata lui că este foarte agresiv,putea să spună cu frumosul daca nu se putea,sper sa se ia măsuri .

  • Florin Ghita spune:

    Eu I am dat în judecata și am contestat examinarea.nu s au prezentat la nici o infatisare.am formulat o scrisoare deschisa către directorul Drpciv Argeș .în cadrul aceluiași articol din ziar domnul director a afirmat ca dacă voi contesta examinarea în instanta va păstra filmarea cf legii pana la terminarea litigiului.am cerut în instanta prezentarea filmării….abia la ultima infatisare au trimis adresa precum ca au șters filmarea la expirarea termenului de 6 luni..a uitat ce a promis ,nu a mai respectat legea.probabil ca au vizionat la sediu filmarea si văzând ca am dreptate au decis sa I șteargă pt a nu discredita un agent examinator care procedeaza după bunul plac,nu conform legii…

  • Costel spune:

    Examinatori trebuie sa fie ofițeri cum erau
    cândva, si treburile mergeau bine

  • Stanescu spune:

    Acest băiat nu o sa mai vadă permis la Pitești niciodată fiul meu asa la picat o fatuca polițistă david o cheamă și ia zis ca nu vede permis la Pitești niciodată lam dus la Slatina și acolo a dat telefon sa ținut de capul lui fiul meu va dau numele la fiul meu (stanescu denis Leonardo ) ia pus x pe dosar dar a luat permisul la Slatina la 4 proba oras a dat telefon la Slatina știu din surse de politie acest băiat de la Ungheni nu o sa ia permis sea pus toți examinatori in cap doar sa da cu comisie atat in rest pierde timpul

  • 911 spune:

    „2000 de lei amenda, ca nu e o urgenta” Pai asta este practica politiei, daca te pune necuratul sa dai telefon la 112 si sa-i scoti din birou, ti-o iei.
    Pai numarul politiei nu-l stie nimeni. 112 pentru ce mai este, doar pentru cazuri cu cadavre?
    Renuntati la 112 si repuneti numere scurte separate pentru politie, pompieri si ambulanta. Chiar daca legislatia UE zice ca trebuie sa fie 112.
    Chiar nu vedeti din presa cate cazuri de abuz politienesc fac referire la 112?

  • Ionut spune:

    Poate se iau si niște masuri mai dure , ținând cont ca acest examinator nu e la prima abatere de acest gen

  • Bogdan spune:

    Din nefericire pentru toți cei care vor să devină deținători de permis auto ceea ce se întâmplă în județul Argeș este strigător la cer. Ar trebui să dispară din funcții toți, de la prefect, comandant, examinatori.. Toți! Totală lipsă de respect față de cetățean, incompetență la toate nivelele. Sunt plătiți din bani publici, dar ei nu știu asta. Ne cred niște idioți, gata să înghițim orice. Vin cu tot felul de explicații, dar în realitate își bat joc de noi. Rușine!!! Haosul din județul Argeș ii determina pe foarte mulți să dea de permis în județele învecinate. Cum sa ajuns la atâtea luni distanță între sală și oraș??? Sunteți foarte competenți, nu-i așa? Atât de mult munciți și vă stresați încât ați scăpat lucrurile din mână! Dar noi, tâmpiții, nu avem nici un cuvânt de spus. Da domnilor, asta sunteți, rușinea județului Argeș!!!

  • Danut spune:

    Ce sa faci cu asta ma ca te pica din orice ,se crede cineva

  • Onila Constantin spune:

    Din pacate nu e singurul examinator care face probleme,nepotul meu a dat anul trecut traseu pina in pandemie cu un alt examinator care era certat cu instructorul lui nepotul! Instructorul a zis ca in ultimii 2 ani decat doi elevi ai lui au luat permisul restul au picat,mai mult instructorul a zis daca ia nepotu traseu iese in pula goala pe strada!

  • Dan spune:

    Să lăsăm hate ul si cu emoții si fara emoții, nu cunoastem situatia, nu are rost sa dezbatem un subiect. Problema poate a existat de ambele părți. Daca a avut ocazia sa susțină din nou examenul, și în aceeași zi, de ce nu a facut o? Oameni buni se presupune ca esti major daca susții examenul de permis, de ce ai nevoie de familie? De susținători? Susțin ei în locul tău?! Nu.
    În viață dai si de lucruri bune și de lucruri rele, dar nu are treaba ce stii sa faci cu sustinatorii si treaba sentimentala. Când iese pe strada si doamne fereste face un accident, vine tot familia sa l sustina?!?
    E simplu pentru oricine vrea permis, prima data trebuie sa stai tare pe stapanirea de sine si emotii, si dupa pe „șoferie”.
    Cum scrie clar în articole, ca a avut ocazia sa l sustina din nou, dar „vai dupe ce lucruri s au petrecut…” hai să fim serioși totuși. Daca ti se dă ocazia sa te duci si sa arati ce poti, de ce nu o faci?!? De laș ce ești. Fix de aia. Fix stapanirea de sine si stapanirea emotiilor de care are nevoie ca sa devină șofer, fix pe alea nu le are respectivul. Așa că să fim serioși, examinatorii chiar nu sunt exageriați, e normal sa gresim suntem oameni, dar nici permis unuia de nu stie nimic nu i poate oferi. Ca indirect ii dai posibilitatea sa omoare oamenii nevinovati pe strada. Nu ii tin partea nici examinatorului, nici a „examinatului”, pentru ca nu cunosc situatia reala. Iar presa întotdeauna va încerca sa fie cand se o parte, cand de cealalta.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3