New Profesional Consult 930 x 122

masuri coronavirus

VIDEO/ACUM: NOI RESTRICŢII ANUNŢATE DE ARAFAT ŞI TĂTARU

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, alături de şeful DSU Raed Arafat anunţă la această oră noi restricţii valabile pe întreg teritoriul României.

Citiți și: CJSU Argeş, măsuri valabile acum în tot judeţul

VIDEO – RESTRICŢII REIMPUSE ÎN ROMÂNIA

 

Citiți și: Internări și intervenții chirurgicale suspendate în toată țara

 

Nelu Tătaru: „Suntem pe un trend ascendent în ceea ce priveşte numărul de noi cazuri. Evaluarea INSP a arătat că am avut o creştere a numărului de localităţi cu indice peste 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Se impun o serie de reguli pentru cei care vin să stea cel mult trei zile în România: pot veni cu un test negativ. Pentru cei care stau mai mult, obligatoriu intră în carantină 14 zile, cu posibilitatea de a solicita un test după opt zile. Fiecare localitate va fi evaluată din punct de vedere al indicelui de noi infectări la mia de locuitori. Pentru un indice de 3,limităm restricţiile la acele focare.”

Raed Arafat: „În urma votului din cadrul CNSU, au fost stabilite următoarele aspecte: toate Comitetele Judeţene urmează să se întrunească în regim de urgenţă, să analizeze situaţia epidemiologică din fiecare judeţ şi localităţile din judeţele respective; purtarea măştii obligatorie în spaţiile deschise publice unde este aglomeraţie; carantinarea localităţilor care depăşesc 3 la mie în ultimele 14 zile, luând în considerare dacă există răspândere comunitară sau nu; interzicerea nunţilor şi botezurilor unde incidenţa este mai mare de 1,5; închiderea restaurantelor unde incidenţa este mai mare de 1,5; este în analiză posibilitatea de suspendare a activităţii a agenţilor care nu respectă reglementările pentru 30 de zile de la momentul constatării abaterii; unde incidenţa este de 1,5 la mia de locuitori sau mai mare, să se ia în considerare munca de la domiciliu şi acolo unde nu se poate – decalarea programului; organizarea sărbătorilor religioase permisă numai persoanelor care au domiciliul în localitatea unde se desfăşoară activitatea, este interzisă participarea pelerinilor; controalele vor fi intensificate.”

Decizie nouă: depunerea jurământului pentru cei care au câştigat alegerile să se facă de la distanţă, prin mijloace electronice.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90