New Profesional Consult 930 x 122

alina bica

(VIDEO) ELENA UDREA ȘI ALINA BICA, REȚINUTE ÎN COSTA RICA

Elena Udrea și Alina Bica, reținute în Costa Rica. Cele două au fost ridicate ieri de pe stradă în capitala țării, San Jose, în baza unui mandat INTERPOL, mandat solicitat de statul român.

Citiți și: Ultimă oră! Udrea a ieșit din închisoare!

Autoritățile din Costa Rica au dat publicității un scurt film cu reținerea Elenei Udrea.

https://www.youtube.com/watch?v=9hdM3dQCaXA

Citiți și: Elena Udrea și Ioana Băsescu, ani grei de pușcărie!

Printr-un comunicat, autoritățile din Costa Rica anunță că le aveau de mai mult timp sub monitorizare pe Elena Udrea și Alina Bica.

Udrea și Bica se află acum în custodia INTERPOL, urmând ca o instanță de judecată din Costa Rica să decidă sau nu o măsură preventivă împotriva lor.

Țara noastră și Costa Rica nu au un tratat bilateral de extrădare. Totuși, Costa Rica este semnatară a unui tratat internațional prin care și-a asumat extrădarea persoanelor condamnate pentru fapte de corupție.

Amintim că Elena Udrea și Alina Bica erau urmărite internațional, după ce au fugit din România pentru a se sustrage condamnărilor primite în justiție pentru corupție. Udrea are de ispășit o condamnare definitivă de 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită și abuz în serviciu, iar fosta șefă a DIICOT, 4 ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului, într-un alt dosar.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90