SMART KIDS 930X122

alina bica

(VIDEO) ELENA UDREA ȘI ALINA BICA, REȚINUTE ÎN COSTA RICA

Elena Udrea și Alina Bica, reținute în Costa Rica. Cele două au fost ridicate ieri de pe stradă în capitala țării, San Jose, în baza unui mandat INTERPOL, mandat solicitat de statul român.

Citiți și: Update: Elena Udrea a fost prinsă!

Autoritățile din Costa Rica au dat publicității un scurt film cu reținerea Elenei Udrea.

Citiți și: Pedepse uriașe cerute de DNA pentru Elena Udrea și Elena Băsescu în dosarul campaniei electorale din 2009

Printr-un comunicat, autoritățile din Costa Rica anunță că le aveau de mai mult timp sub monitorizare pe Elena Udrea și Alina Bica.

Udrea și Bica se află acum în custodia INTERPOL, urmând ca o instanță de judecată din Costa Rica să decidă sau nu o măsură preventivă împotriva lor.

Țara noastră și Costa Rica nu au un tratat bilateral de extrădare. Totuși, Costa Rica este semnatară a unui tratat internațional prin care și-a asumat extrădarea persoanelor condamnate pentru fapte de corupție.

Amintim că Elena Udrea și Alina Bica erau urmărite internațional, după ce au fugit din România pentru a se sustrage condamnărilor primite în justiție pentru corupție. Udrea are de ispășit o condamnare definitivă de 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită și abuz în serviciu, iar fosta șefă a DIICOT, 4 ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului, într-un alt dosar.

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

SMART KIDS 570×90