- Publicat de: ePitești
- 30-04-2014, ora 9:36
- Economic
CREȘTERE ECONOMICĂ DE 3, 2% ÎN PRIMUL TRIMESTRU
Cifrele preliminare indică pentru primul trimestru al acestui an o creştere economică de 3,2%. Anul trecut România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, de 3,5%, și sunt semne că țara noastră va păstra această tendință, afirmă Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaților și consilier onorific al premierului Victor Ponta. Potrivit parlamentarului PSD de Argeș, faptul că măsurile economice ale Guvernului sunt cele necesare a fost confirmat și de Agenția de evaluare financiară Moody’s, care recent a îmbunătăţit perspectiva ratingului României, de la negativă la stabilă. În plus, Agenţia de evaluare financiară americană Standard & Poor’s ar putea acorda României ratingul favorabil investiţiilor străine, conform Erste. Cursul a scăzut aproape de 4,44 de lei/euro, pentru prima dată în ultimele cinci luni.
Citiți și: Fost deputat de Argeș, condamnat la 6 ani de pușcărie!„Toate acestea sunt efectele concrete, certificate de organisme internaționale de specialitate, ale măsurilor economice și sociale luate de Guvernul Ponta. Este o dovadă că, deși suntem în mijlocul unui an cu două alegeri foarte importante, spre deosebire de unii colegi care au preferat să fugă de responsabilitate și să adopte discursuri pur electorale, alianța care susține Excutivul are ca preocupare majoră asigurarea unei bune guvernări și a continuării creșterii economice, singura șansă ca românii să trăiască decent, după umilința la care au fost supuși de guvernele conduse de Traian Băsescu ani de zile. Pentru că nu am căzut în păcatele derapajelor unor promisiuni și măsuri electorale, precum alte guvernări, execuţia bugetară din trimestrul I este mulţumitoare şi poate conduce, pe baza datelor şi pe semestrul I, la reducerea CAS cu cinci puncte la angajator. Această măsură nu este singulară, ea fiind corelată cu cea a scutirii de la impozitare a profitului reinvestit, care a fost adoptată deja printr-o ordonanță, cu accesarea într-o rată cât mai mare a fondurilor europene și cu investițiile în infrastructură.
Din nefericire, din cauza Guvernului Boc, românii nu au avut o importantă creştere salarială anul acesta, pentru că salariile tuturor bugetarilor ar fi fost majorate cu 7% dacă Guvernul nu era obligat să achite drepturile câştigate în instanţă de angajaţi pentru hotărâri ale guvernării portocalii.”, precizează Mircea Drăghici.
Citiți și: STATISTICĂ. ROMÂNIA AR FI PE CREȘTERE ECONOMICĂ, DAR URMEAZĂ O CĂDERE