930×122 CAPRA 5

evocare

IONICĂ, PRIMA ÎNTÂLNIRE CU „MIRCEA CEL BĂTRÂN” (GALERIE FOTO)

Astăzi aniversăm 627 de ani de la prima atestare documentară a Piteştiului, într-un act oficial emis pe 20 mai 1388 de domnitorul Mircea cel Bătrân.

Citiți și: IONICĂ PUNE ÎN PERICOL DESZĂPEZIREA PITEŞTIULUI!

Cu această ocazie, de la ora 11, Primăria a organizat o evocare istorică la statuia de lângă Teatrul „Alexandru Davila” a domnitorului. Ca și în anii precedenți, actori ai teatrului, îmbrăcați în straie medievale, au dat citire hrisovului prin care Mircea cel Bătrân îi oferea mănăstirii Cozia o „moară în hotarul Piteştilor”. Actorii i-au înmânat apoi hrisovul viceprimarului Cornel Ionică.

Mai mulţi copii au depus flori la soclul statuii. La rândul lor, reprezentanții Primăriei Pitești, ai Consiliului Județean Argeș şi ai Primăriei Kragujevac, orașul din Serbia înfrățit cu Piteștiul, au depus coroane de flori. Printre oficialitățile prezente s-a numărat și președintele Consiliului Județean, Florin Tecău.

Citiți și: TANCURI ABANDONATE ÎN PITEȘTI

Este primul an în care Cornel Ionică a fost MC („maestru de ceremonii”) la statuia lui Mircea cel Bătrân, în condițiile în care primarul suspendat al Piteștiului, Tudor Pendiuc, se află în continuare în arest preventiv în dosarul DNA privind fapte de corupție în transportul public în comun din oraș.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90