930×122 CAPRA 5

ion georgescu

SE CONSTRUIEȘTE ACUM! REZISTĂ LA UN CUTREMUR CATASTROFAL

Se construiește acum! Rezistă la un cutremur catastrofal. Reprezentați ai Primăriei și ai Consiliului Local Mioveni au verificat astăzi stadiul de execuție al lucrărilor la viitorul nou spital care se construiește în oraș. Alături de oficialități au fost prezenți și managerul de șantier și reprezentantul asocierii de firme din Italia care construiește spitalul.

Citiți și: Manevră neașteptată: Primarul suspendat din Mioveni își joacă ultima carte

Potrivit unui anunț făcut de primarul Ion Georgescu, viitorul nou spital din Mioveni va fi unic în România datorită circuitelor medicale care răspund celor mai recente și severe directive în domeniu din spațiul Uniunii Europene. De asemenea, potrivit sursei citate, va fi cea mai sigură clădire civilă din sudul României, făcută să reziste la un cutremur catastrofal, de până la 9.4 grade pe scara Richter.

În date statistice, viitorul nou spital se prezintă astfel:

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

– 1,4 milioane de kg de armătură
– 13.000 de mc de beton
– 100 de tone de confecție metalică
– 260.000 de metri liniari de cabluri (158.000 de metri de cabluri curenți tari și 103.000 de metri de cabluri curenți slabi)
– 66.382 de mc volum
– 17.300 de mp suprafață
– 3 surse de alimentare cu energie electrică (două din rețeaua națională și una independentă – generator care va putea funcționa la capacitatea maximă a spitalului timp de 48 de ore)
– panouri solare generatoare de energie termică, panouri care vor asigura 25% din consumul zilnic de apă caldă
– 4 săli de operație, care vor putea funcționa simultan
– unitate de primiri urgențe, care va putea prelua 4 ambulanțe simultan, formată din triaj și 9 mini-secții specializate
– cea mai sigură clădire civilă din sudul României, făcută să reziste unui cutremur de până la 9.4 grade pe scara Richter
– 9,7 km de sisteme de ventilație și climatizare, care vor funcționa independent pe fiecare palier sau chiar pe fiecare secție.

Amănunte despre construirea spitalului din orașul argeșean Mioveni, AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90