EcoMoto 930×122

bicicliști

PITEȘTENI REVOLTAȚI: NU VREM BICICLETE PE STRADA MARE!

Piteșteni revoltați: Nu vrem biciclete pe Strada Mare! Decizia de amenajare de piste pentru bicicliști pe Strada Mare (pietonală) din centrul Piteștiului, pe traseul Teatrul „Alexandru Davila” – Piaţa „Vasile Milea”, a provocat un adevărat taifun de comentarii.

Citiți și: Imagini rare: De la costume la pantofi, ce se purta în Pitești în Comunism

Există opinii pro și contra. Cei care se declară categoric împotrivă avertizează că prezența bicicliștilor pe Strada Mare ar fi un real pericol pentru pietonii ieșiți la plimbare, în special pentru copii.

Decizia Primăriei aduce o schimbare importantă în zonă, până acum accesul bicicliştilor pe Strada Mare fiind interzis.

Citiți și: Pitești. Încă puțin și e gata! Va fi fantastic

Pe pagina de socializare a primarului Cornel Ionică, primar care a anunțat astăzi decizia (amănunte, AICI) s-au adunat numeroase critici:

-„Proastă decizie! Mai ales pentru cei cu copii mici. Vor fi sigur accidente! Un stil de viață sănătos se poate practica și în Lunca Argeșului… Aveți destul loc în tot orașul, dar Centrul este doar al pietonilor și atât!”

-„Pistele (de orice fel sau tip) se construiesc după un proiect supus discuțiilor publice, aprobat, bugetat, etc, nu desenat!”

-„Nu cred că este normal! De ce nu aveți o discuție publică cu cei care zilnic își fac plimbarea (pensionari, mame și bunici cu copii și nepoți, turiști, etc.)? Luati „pulsul” străzii și apoi decideți! Nu văd rostul acestor benzi în centrul orașului, care vin de nicăieri și duc niciunde, încurcând circulația pietonală.”

-„Circulația mijloacelor de transport (inclusiv biciclete) în zona zero a orașelor europene este INTERZISĂ! De ce? Pentru că zona zero este dedicată exclusiv promenadei, asta ar fi trebuit să știți! Există străzi paralele zonei centrale pe unde bicicliștii pot trece ca să ajungă pe Strada Mare, nu să o transformați în piste!”

-„O să fie un haos total, mai lipsesc motocicletele și totul va fi ok!”

-„Sunt curios la câte procese va plăti daune Primăria când vor apărea accidentele! Este vinovată moral. Cum vor reacționa părinții când copilul lor sau chiar ei vor fi loviți de o bicicletă?”

-„Și cu copii mici ce facem? Nu mi se pare deloc o idee bună!”.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3