New Profesional Consult 930 x 122

infotrafic

ARGEȘ: RISC MAJOR! POLIȚIA ATENȚIONEAZĂ

Argeș: Risc major! Poliția atenționează. Centrul Infotrafic al Poliției Române îi atenționează pe șoferi să urmeze câteva recomandări pe perioada codului galben de vânt puternic. Este un cod care afectează astăzi și zona joasă a județului Argeș (subiectul pe larg, AICI).

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Șoferii sunt sfătuiți să ruleze cu viteză adaptată şi atenționați să se aştepte la schimbări bruşte de traiectorie, mai ales când ies din localităţi sau zone împădurite sau când trec prin dreptul unor autovehicule de dimensiuni mari.

„Trebuie ţinut cont şi de riscul ruperii unor crengi, copaci sau panouri publicitare.”, avertizează Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Citiți și: Accident cu 2 TIR-uri și o autoutilitară pe DN 7! Trafic infernal

De asemenea, șoferii de autocamioane uşoare şi de autovehicule care tractează remorci sau semiremorci fără încărcătură trebuie să aibă în vedere că vântul lateral puternic le poate răsturna mașinile.

La rândul său, Poliția Argeș atenționează: „Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Corelaţi maniera de condus cu specificul suprafeţei carosabile, pentru a vă deplasa cu autovehiculul în deplină siguranţă!

Evitaţi frânările, accelerările ori alte manevre rutiere bruşte! Manevrabilitatea vehiculului poate fi afectată de rafalele de vânt laterale.

Pentru a putea opri în timp util şi în siguranţă în situaţia în care autovehiculul care vă precedă încetineşte sau opreşte brusc, păstraţi o distanţă suficientă în mers!

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi!”. (Sursă foto: adevarul.ro – descriptiv) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90