NOR CURIER 930X122

alarmare publică

VOR SUNA SIRENELE!

Vor suna sirenele! Sistemele de alarmare publică vor fi verificate lunar de pompieri în întreaga țară.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Potrivit unei informări de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență (ISU) Argeș, și în orașul Mioveni, începând din august 2017, în fiecare primă zi de miercuri din lună, în intervalul orar 10-11, se vor verifica sistemele de alarmare publică.

”Începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10-11, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Simulările vor începe miercuri, 2 august 2017, şi vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), cât şi a celor cu acţionare locală. Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.”, transmite ISU.

Amintim că o primă verificare de amploare a sirenelor de alarmare publică a avut loc în luna aprilie a acestui an, în cadrul exercițiului PROCIV 2017. Amănunte, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90