NOR CURIER 930X122

cod galben

ARGEȘ: VIN VIJELIILE! VEZI HARTA!

Jumătatea de nord a județului Argeș va intra mâine sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), codul este valabil de duminică, 3 iulie, de la ora 14, până luni, 4 iulie, la ora 6.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

ANM informează că în intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în toate zonele montane vor exista perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt care vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20 – 25 l/mp şi izolat de 50 – 60 l/mp.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, mai ales în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii, dar pe spaţii mai restrânse.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

Administrația Națională de Meteorologie mai precizează că în a doua parte a zilei de astăzi, îndeosebi la deal şi la munte, local vor fi averse, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină. Pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, local în Câmpia Română disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90