EcoMoto 930×122

accident

E OFICIAL! CAUZA ACCIDENTULUI MORTAL DIN MIOVENI

ePitești a întrebat Poliția Argeș care este cauza oficială a teribilului accident de azi-dimineață produs pe DN 73D, în Mioveni.

Citiți și: Informații esențiale pentru toți șoferii!

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean, „din primele cercetări, accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum (n.r. – în curbă), conducătorul auto pierzând controlul asupra volanului la o curbă la dreapta.” Conform sursei citate, rezultatele autopsiei vor arăta dacă șoferul consumase sau nu băuturi alcoolice înainte să se urce la volan.

Amintim că azi-dimineață, în jurul orei 6:30, în județul Argeș a fost activat Planul Roșu de intervenție, în urma accidentului cu victime multiple care a avut loc pe DN 73D, în zona Colibași, din orașul Mioveni. Au fost implicate un autoturism Skoda și un microbuz. Circulând dinspre Pitești către Mioveni, șoferul Skodei a pierdut într-o curbă controlul asupra volanului, iar mașina a intrat pe contrasens în impact frontal cu un microbuz care circula regulamentar. Pe timpul desfășurării intervenției traficul rutier a fost deviat pe o rută ocolitoare.

Citiți și: Argeș: Șofer de 72 de ani, beat criță la volan, s-a izbit violent de gard

„În urma accidentului au rezultat 12 victime (3 din autoturism și 9 din microbuz). Dintre cei 3 bărbați din autoturism, 2 se aflau încarcerați, iar al 3-lea – în stare gravă. S-a intervenit pentru descarcerarea acestora și acordarea îngrijirilor medicale necesare, dar, din păcate, cei 2 au fost declarați decedați. Victimele din microbuz, 9 femei, au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

Conducătorul auto al Skodei, Crinu Ionuț Ungureanu, în vârstă de 27 de ani, și pasagerul din autoturism de pe scaunul din dreapta față, de 17 ani, au murit. Ambii erau din comuna argeșeană Vulturești. Alte 10 persoane sunt rănite: 9 din microbuz și una din autoturism (în vârstă de 17 ani, tânărul a suferit răni grave, fiind transportat cu un elicopter SMURD la un spital din București). Persoanele din microbuz, femei care mergeau la muncă, sunt rănite, și se află internate la Spitalul Județean de Urgență din Pitești. 3 dintre ele, conform Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sunt rănite grav. Șoferul microbuzului a scăpat teafăr și nevătămat.

La fața locului au intervenit în jur de 40 de salvatori de la ISU Argeș, cu 7 ambulanțe SMURD (6 de prim ajutor calificat și 1 de terapie intensivă mobilă), o autospecială cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o autospecială pentru transport de victime multiple, 5 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Argeș și 3 echipaje ale Poliției. Acțiunea a fost coordonată de prefectul județului, Cristian Soare, și de șeful ISU Argeș, colonelul Liviu Popescu.

Polițiștii rutieri au deschis în acest caz dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Alte detalii și fotografii de la accident, aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/tragic-imagini-de-groaza-de-la-accident-galerie-foto/

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90