New Profesional Consult 930 x 122

autobuze

ULTIMELE AUTOBUZE POLONEZE AU AJUNS ÎN PITEȘTI

Începută în urmă cu o lună, livrarea din Polonia de autobuze Solaris către societatea Publitrans Pitești s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute. Ultimele autobuze din lotul de 70 au ajuns la destinație.

Citiți și: Anunț mare despre autobuzele Publitrans

Cele 70 de noi autobuze ar urma să intre pe trasee luna viitoare, după întocmirea documentelor de înmatriculare. „Aşteptăm reprezentantul firmei Solaris în România ca să ne elibereze cărţile de identitate pentru autobuze, apoi vom trece la înmatricularea lor şi la obţinerea de copii conforme. Sperăm ca de la 1 iunie noile autobuze să fie pe trasee.”, ne-a declarat Manuel Rotaru, directorul general al societății Publitrans.

Amintim că autobuzele sunt cumpărate cu un împrumut de 13.000.000 de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Citiți și: „Sunt superbe!” Piteșteni, voi ce credeți?

Autobuzele Solaris sunt albe şi cu dungi roşii, personalizate pentru Publitrans. Au camere video de supraveghere şi la şofer, şi pentru pasageri. Există 27 de locuri pe scaune şi 76 în picioare, inclusiv locuri și rampe pentru persoanele cu handicap. Sistemele exterioare de lumini sunt cu led. Toate autobuzele sunt Euro 6 şi consumă 37, 5 litri de combustibil la 100 de km. Când se atinge temperatura de 22 de grade Celsius, sistemul de climatizare intră automat în funcţiune. Caroseria este din inox şi are o garanţie de 15 ani.

În ciuda înnoirii parcului de autobuze pentru transportul local în comun, marea nemulțumire a piteștenilor continuă să rămână prețul mare al biletului de călătorie: 2 lei.

Asocierea dintre Publitrans, societatea Primăriei, și firmele private Girexim și CNCD face obiectul dosarului de corupție instrumentat de DNA și ajuns în faza de judecată, dosar în care figura principală este primarul suspendat al Piteștiului, Tudor Pendiuc, aflat în arest preventiv. Girexim și CNCD au 80 de autobuze (cele albe, marca BMC), o parte dintre ele, ale CNCD, fiind puse sub sechestru de DNA, dar cu drept de folosință pentru Publitrans. Doar autobuzele galbene MAZ sunt ale Publitransului. În aceste condiții și având în vedere apropiata expirare a asocierii cu probleme, Publitrans cumpără aceste 70 de noi autobuze, fabricate în Polonia.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90