930 x122 grota rece

autobuze

Municipiile și orașele vor avea autobuze şcolare

Orașele și municipiile din țara noastră vor beneficia de înființarea unor curse școlare, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat, în calitatea de for decizional în Parlament. Proiectul se-ndreaptă acum spre promulgare.

Citiți și: Anunț mare despre autobuzele Publitrans

Proiectul amintit vizează înfiinţarea de curse şcolare în municipiile și orașele din țara noastră.

„În municipii și orașe, elevii din învățământul primar care frecventează cursurile unei unități de învățământ de stat, particulare și confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse școlare, pentru transportul de la/ până la unitatea de învățământ”, apare, de fapt, în proiect.

Citiți și: „Sunt superbe!” Piteșteni, voi ce credeți?

Prevederile proiectului de lege urmează să intre în vigoare începând cu prima zi a anului școlar 2022 – 2023.

Reamintim în acest context că elevii care nu merg la școală în localitatea unde locuiesc pot beneficia, așa cum a stabilit, în iunie, OUG 50/2021, de decontarea cheltuielilor de transport între localitatea de domiciliu și cea în care urmează cursurile școlare.

În Argeș, un astfel de transport ar urma să fie instituit în municipiile Pitești, Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș, respectiv în orașele Mioveni, Topoloveni, Costești și Ștefănești.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3