930×122 CAPRA 5

pietoni

SUTE DE AMENZI ȘI ZECI DE PERMISE AUTO REȚINUTE ÎN ARGEȘ LA TRECERILE DE PIETONI

După cum v-am informat, Poliția Rutieră a derulat două campanii în întreaga țară: una pentru prevenirea accidentelor pe trecerile de pietoni și o alta pentru prinderea vitezomanilor. În urmă cu puțin timp Poliția Județeană a comunicat și bilanțul celor două acțiuni în Argeș.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Astfel în perioada 16-22 februarie 82 de poliţişti argeșeni de la Rutieră şi Ordine Publică au acţionat pentru sancţionarea șoferilor care nu le acordă prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului, dar şi a pietonilor care traversează neregulamentar.

Au fost date 357 de amenzi, în valoare de peste 50.000 de lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 54 de permise de conducere, toate pentru neacordarea de prioritate pietonilor.

Citiți și: Accident cu 2 TIR-uri și o autoutilitară pe DN 7! Trafic infernal

În cadrul celei de a doua campanii, între 20 și 22 februarie, 43 de poliţişti argeșeni de la Rutieră şi Ordine Publică au fost prezenţi pe principalele tronsoane de drumuri naţionale pentru depistarea vitezomanilor. Au fost monitorizate cu prioritate sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, fiind folosite zilnic 11 radare, amplasate în „cascadă”.

Polițiștii argeșeni au constatat 480 de abateri la regimul vitezei. În 21 de cazuri a fost reţinut permisul de conducere pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h.

Despre bilanțul celor două acțiuni la nivelul întregii țări puteți (re)citi aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/record-doar-4-zile-15-900-de-amenzi-la-trecerile-de-pietoni/ și http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/sute-de-radare-6-600-de-amenzi-pentru-viteza-intr-o-singura-zi/. (Foto: Arhivă)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Dorel spune:

    Cate amenzi au fost date celor care se ocupa de drumuri (semnalizare/intretinere etc) ? pana nu primesc si acestia niste amenzi grase (date persoanelor nu institutiilor respective….) nu o sa aiba mare efect doar penalizarea soferilor (o masura foarte buna si asta, dar incompleta).
    duminica am vazut un accident pe trecerea de pietoni in nord: lipsa iluminat public, marcaj invizibil si probabil pieton imbracat in negru….. (incercati sa vedeti cum se vede trecerea de pietoni noaptea FARA iluminat public, si marcaj relizat cu vopsea care nu reflecta lumina; nu merita „autoritatile” sa fie bagate la racoare?).
    Pentru autor: Aveti permis de conducere?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3