New Profesional Consult 930 x 122

drumuri

TRAFICUL RUTIER LA PRIMELE ORE ALE DIMINEȚII

La această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii.

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Totuși, traficul rutier se desfăşoară anevoios pe autostrada Bucureşti-Piteşti, din cauza ceţii. Între kilometrii 49 şi 80 ceaţa a redus vizibilitatea la sub 50 de metri.

Mare atenţie! Zăpada de pe marginea drumurilor a început să se topească. Temperaturile fiind mai ridicate pe timpul zilei, apa s-a scurs pe carosabil, iar noaptea se pot forma pelicule de gheaţă.

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

Pentru a preveni producerea unor accidente, Centrul Infotrafic din Poliția Română le recomandă conducătorilor auto să aibă în vedere următoarele aspecte:

-În curbe riscul de derapare este ridicat dacă drumul e umed, mai ales atunci când viteza este mare. La fel şi după efectuarea manevrei de depăşire, când se reintră pe banda iniţială

-În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

-Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers

-Chiar dacă partea carosabilă este uscată, se pot întâlni porţiuni umede, unde există risc de formare a poleiului. De aceea nu trebuie pornit la drum, chiar pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă. (Foto Arhivă: Autostrada București-Pitești)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3