NOR CURIER 930X122

centrul cultural

ZIUA FRANCOFONIEI, SĂRBĂTORITĂ LA CENTRUL CULTURAL MIOVENI

Oraşul Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni au organizat astăzi un eveniment artistic dedicat Zilei Internaţionale a Francofoniei.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Evenimentul s-a desfăşurat în parteneriat cu Centrul InfoEuropa, Biblioteca Franceză, Biblioteca Orăşenească Mioveni, Asociaţia de Prietenie Mioveni – Landerneau şi Alianţa Franceză Piteşti.

Programul a inclus o expoziţie de carte şi fotografie „Mioveni – Landerneau, 25 de ani de prietenie” şi momente artistice susţinute de elevii Cercului de Limbă Franceză al Centrului Cultural Mioveni şi de la Clubul Elevilor din Mioveni.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Au participat elevi de la Şcoala Generală „Liviu Rebreanu”, Şcoala Generală „George Topârceanu”, Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” şi Şcoala Generală Clasele I-VIII Colibaşi, însoţiţi de cadre didactice.

În fiecare an în luna martie 77 de ţări de pe Glob sărbătoresc Ziua Internațională a Francofoniei. Dintre cele 77 de ţări, 57 sunt state membre ale Organizaţiei Mondiale a Francofoniei, iar 20 au statut de observator. Mioveniul este înfrăţit cu oraşul Landerneau, situat în vestul extrem al Franţei, în departamentul Finistere, în regiunea Bretagne. Relaţia de prietenie dintre cele două localităţi a împlinit 25 de ani.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90