NOR CURIER 930X122

auchan găvana

(VIDEO) CAMPANIE ANTI-FURT CU OCHELARI VR ÎN AUCHAN GĂVANA

Poliția argeșeană a lansat astăzi în hipermarketul Auchan Găvana din Pitești campania „Hoții îți invadează intimitatea”, care își propune ca oamenii să conştientizeze rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Mai mulți clienți ai centrului comercial au putut viziona un clip special creat pentru campanie, film care reproduce un furt dintr-o locuință. Demonstrația a fost făcută cu ajutorul unor ochelari VR – Virtual reality, o tehnologie de ultimă generație „care oferă o simulare atât de reușită a realității, încât utilizatorul poate avea impresia de prezență fizică, aproape veridică, în anumite locuri reale sau imaginare”, potrivit Poliției.

Citiți și: Accident cu 2 TIR-uri și o autoutilitară pe DN 7! Trafic infernal

Cei interesați au avut astfel ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. De asemenea, au discutat cu polițiști specializaţi în prevenirea criminalităţii.

Poliția vă recomandă:

-să vă asigurați că ați încuiat ușa locuinței, chiar și când sunteți în casă sau când lipsiți pentru perioade scurte de timp;

-să limitați cercul persoanelor care cunosc despre eventuala dvs. plecare și să nu transmiteți informații personale pe rețelele de socializare (nu postați că urmează să plecați, destinația călătoriei sau poze din interior cu obiecte de valoare sau felul în care sunt ele păstrate);

-să montați o încuietoare de calitate și un sistem electronic de alarmă împotriva efracției (contactați firme specializate în comercializarea și montarea sistemelor de pază și alarmare);

-să nu păstrați sume mari de bani, bijuterii sau obiecte de valoare în locuință și să nu lăsați impresia că păstrați în casă astfel de valori.

„Campania Hoții îți invadează intimitatea, desfăşurată la nivel național de Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi Feroneria Prod S.A., îşi propune scăderea gradului de vulnerabilitate și abordarea acestui tip de criminalitate reprezentând o constantă a intevenţiilor preventive ale Poliţiei Române”, transmite Poliția argeșeană.

Sursa citată anunță că va fi realizată și o aplicație pentru rețelele de socializare dedicată exclusiv campaniei: #acasainsiguranta.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90