930×122 CAPRA 5

ioana petrescu

IOANA PETRESCU (PRO ROMÂNIA), DESPRE CUM AJUTĂ ALTE ȚĂRI INSTITUȚIILE DE CULTURĂ

Coordonatorul Departamentului Economic al PRO România, Ioana Petrescu, spune că, după turism, cultura este unul dintre sectoarele cel mai greu afectate  de actuala criză prin care trece România și că artiștii independenți au fost loviți din plin.

Citiți și: Ioana Petrescu a primit premiul de excelență pentru implicarea în conștientizarea protecției mediului

Deși probleme similare sunt și în alte țări, în România, situația artiștilor este mai gravă „pentru că vine pe fondul unui consum redus de cultură”, spune Ioana Petrescu pentru Adevărul.

„ Germania a lansat un pachet anti-criză de 50 de miliarde de euro pentru întreprinderile mici care stimulează artiștii și galeriile (…). În Franța, există o lege a „intermitenților”, prin care lucrătorii independenți din cultură primesc niște indemnizații care le asigură supraviețuirea (…) La noi s-a făcut foarte puțin, pentru că guvernul pare să ia decizii uitând-se strict la contribuția sectorului în PIB. După această logică, la ce sprijin să ne așteptam pentru un domeniu care genera în 2017 o cifra de afaceri de doar 8 miliarde de lei?”, spune Ioana Petrescu pentru Adevărul.
(Textul integral, AICI)

Citiți și: (VIDEO) PRO ROMÂNIA, ÎNTÂLNIRE REGIONALĂ ÎN ARGEȘ

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90