Donaris 930 x 122

ioana petrescu

IOANA PETRESCU, VICEPREȘEDINTE PRO ROMÂNIA: GUVERNUL AR TREBUI SĂ ASIGURE UN VENIT MINIM NET DE 1.500 DE LEI PENTRU FIECARE ROMÂN

Economistul Ioana Petrescu (vicepreședinte PRO România) spune că Guvernul Românei trebuie să găsească soluţii pentru a ameliora problemele cauzate de lipsa veniturilor care afectează categoriile vulnerabile ale populației.

Citiți și: Victor Ponta cap de lista la Pro România pentru Parlamentul European

„Guvernul ar trebui să asigure un venit minim net de 1.500 DE lei pentru fiecare român, ca să aibă cu ce să își plătească ratele, utilitățile și mâncarea.

Dacă nu din solidaritate socială, măcar pentru a preveni o creștere a infracționalității, pentru că știm că o criză economică determină acest fenomen.

Citiți și: Comună din județ, pe un butoi de pulbere: „De aici, dejecții sunt deversate direct în Râul Argeș!”

În urma crizei din 2009, inegalitatea din România a crescut și nu și-a revenit la nivelul din 2009 până în 2017. Asta pentru că măsurile au fost aceleași și pentru bogați, și pentru săraci: salariile au scăzut cu 25% și pentru cel cu salariul minim, și pentru cel cu salariu mare, TVA a crescut de la 19 la 24% și pentru seniorul cu pensia minimă, și pentru miliardari. E clar că trebuie să avem mai multă grijă de cei nevoiași. De data asta, chiar ar trebui să fie altfel!”, spune Ioana Petrescu pe pagina sa de Facebook.

Vicepreședintele PRO România apreciază că venitul minim garantat este o soluţie pe perioada crizei pentru românii vulnerabili (amănunte, AICI).

Despre Ioana Petrescu

Ioana Petrescu este absolventă a Universității Harvard din Statele Unite și are un master si un doctorat în economie de la această universitate. După absolvirea doctoratului, s-a remarcat în mediul academic american din poziția de cercetător în economie și politici publice la unul dintre cele mai prestigioase think-thank-uri americane, American Enterprise Institute.

Apoi, pentru mai bine de trei ani, a fost cadru universitar și îndrumator de doctorat la Școala de Politici Publice a Universității din Maryland, College Park. În vara anului 2013, după 14 ani de studii și muncă în S.U.A., a revenit în România pentru a-i fi consilier de stat pe probleme de economie premierului de atunci, Victor Ponta (biografia sa, AICI).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90