930 x122 grota rece

autostrada sibiu-pitesti

VIDEO/Pregătiri intense pentru marea deschidere de pe Autostrada Pitești-Sibiu! S-a anunțat

Pregătiri intense pentru marea deschidere de pe Autostrada Pitești-Sibiu! S-a anunțat

Citiți și: Imagini din primului tunel forat de autostradă din România aflat pe A1 Pitești-Sibiu

Compania WeBuild a început lucrările de trasare a marcajelor rutiere pe primii 16 kilometri din secțiunea 5 (Pitești – Curtea de Argeș) a Autostrăzii Sibiu – Pitești, scrie economica.net.

Anunțul a fost făcut astăzi, de Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Citiți și: Ce se întâmplă cu blocajul de pe Autostrada Sibiu-Pitești: S-a anunțat!

Această secțiune face parte din planul ambițios de extindere a infrastructurii rutiere din România, facilitând legătura dintre Centrul și Vestul țării cu rețeaua europeană de autostrăzi.

Potrivit lui Cristian Pistol, constructorul WeBuild a dat asigurări că pe acești primii 16 kilometri, circulația rutieră va fi deschisă până la sfârșitul anului 2024.

Restul de aproximativ 14 kilometri ai Secțiunii 5, conform termenelor contractuale, vor fi finalizați și deschiși circulației în anul 2025.

@cristianocpistol

Autostrada Sibiu-Pitești (A1): a început trasarea marcajelor rutiere pe primii 16 km din cei 30,35 km ai Secțiunii 5 (Pitești-Curtea de Argeș)! Constructorul a dat, din nou, asigurări că pe acest sector de 16 km circulația va fi deschisă până la sfârșitul anului. Pe ceilalți aproximativ 14 km ai Secțiunii 5 se va putea circula anul viitor, conform termenului contractual.

♬ original sound – Cristian Pistol

La începutul lunii septembrie, inclusiv ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că există posibilitatea ca o parte din secțiunea Pitești – Curtea de Argeș să fie deschisă înainte de termenul contractual.

Pregătiri intense pentru marea deschidere de pe Autostrada Pitești-Sibiu! S-a anunțat

Autostrada Sibiu – Pitești (A1) va avea o lungime totală de 122 de kilometri, fiind împărțită în 5 secțiuni.

Prima secțiune, Sibiu – Boița (13,17 km), a fost deja dată în trafic în decembrie 2022.

Această autostradă va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi și face parte din Coridorul de Transport Pan-european nr. IV, o arteră esențială pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din Europa.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Video: economica.net

Foto: Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3