Donaris 930 x 122

cornel ionica

CORNEL IONICĂ, 3 ANI DE MANDAT, ZERO MARI REALIZĂRI

Cornel Ionică, 3 ani de mandat, zero mari realizări. Astăzi, 5 iunie 2019, se împlinesc 3 ani de la alegerile locale din iunie 2016, alegeri care l-au adus în funcția de primar al municipiului Pitești pe Cornel Ionică (PSD) (detalii, AICI). Cu ce se poate ”lăuda” Cornel Ionică după trei ani în fruntea administrației locale piteștene?

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

Dacă ne referim la proiectele pe care administrația Ionică le-a concretizat în acești trei ani, probabil le putem număra pe degete: au fost modernizate locuri de joacă, au fost reabilitate și modernizate câteva artere de circulație (cum ar fi străzile Calea Craiovei, Calea Drăgășani, Dârzu sau Exercițiu), a fost realizată o hartă online a locurilor de parcare, călătorii Publitrans pot achita acum costul călătoriei și cu cardul contactless și au fost realizate pavaje tactile la treceri de pietoni (detalii, AICI).

După 3 ani cu Ionică în funcția de primar, Piteștiul are și o stație de încărcare pentru mașinile electrice. De asemenea, în mandatul lui Cornel Ionică a fost „reinventat” brandul FC Argeș.

Citiți și: O fi rău să fii primar de comună? 2650 € salariu, lângă Pitești

Multe dintre proiectele precizate mai sus au fost implementate abia de curând.

Deși aceste realizări sunt binevenite, ele sunt prea mici pentru un oraș ca Piteștiul. Marile realizări lipsesc. Municipiul are în continuare un uriaș deficit de locuri de parcare și străzi aglomerate din cauza lipsei investițiilor în proiecte majore de infrastructură rutieră. Cornel Ionică promite de ani de zile pasaje rutiere pentru fluidizarea traficului. Promisiuni trâmbițate gălăgios, dar nematerializate.

În plus, spre deosebire de alte orașe, Piteștiul nu are nici până astăzi măcar un parc industrial, care să conducă la dezvoltarea economică a municipiului.

Unde sunt Sala Polivalentă (detalii, AICI), noile autobuze și când vor fi modernizate stațiile Publitrans? Alte promisiuni neîndeplinite. În timp ce realizarea acestor proiecte întârzie, pentru a doua modernizare în numai 12 ani a Pieței Primăriei au fost alocate, pe repede-înainte, de la bugetul local, milioane de euro.

Să nu uităm nici că lucrările la piețele agroalimentare din cartierele Trivale și Găvana nu sunt finalizate. Termenele anunțate inițial (vara anului 2018) au fost cu mult depășite.

Mai este un an din acest mandat al primarului Cornel Ionică. Este greu de crezut că într-un singur an administrația Ionică va face ce nu a făcut în trei ani.

Amintim că Ionică și-a pierdut funcția după ce prefectul de Argeș Emilian Dragnea a emis ordinul de încetare de drept înainte de termen a mandatului său de primar al municipiului Pitești, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Este vorba de decizia în urma căreia Cornel Ionică a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI).

Cornel Ionică a revenit în scurt timp, ce-i drept, la Primărie, după ce Tribunalul Argeș a admis cererea de suspendare a ordinului. Pe rolul instanței încă se află și cererea de anulare a ordinului.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90