Donaris 930 x 122

autostrada pitesti-sibiu

EXCLUSIV. LUDOVIC ORBAN SPUNE CÂND VA FI GATA AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU

Premierul Ludovic Orban a explicat pentru publicația noastră când va fi gata autostrada Pitești-Sibiu și a dezmințit afirmațiile potrivit cărora Comisia Europeană (CE) ar sista finanţarea pentru tronsoanele acestui obiectiv.

Citiți și: Imagini ,,din cer” cu cele mai complexe lucrări de pe cea mai așteptată autostradă

„E o prostie! O minciună care a fost lansată de fostul ministru al Transporturilor. Ni s-au solicitat din partea Direcției Generale de Mediu de la nivelul Comisiei Europene niște clarificări cu privire la măsurile de conservare a biodiversității, de neafectare a habitatelor de arie protejată care sunt traversate de autostradă. Aceste clarificări vor fi transmise, cred, pâna cel târziu pe data de 15 februarie”, a declarat, contactat de ePitești, Ludovic Orban.

„Compania și ministerul ar fi trebuit să prezinte mai de mult timp măsurile”

Citiți și: Primul tunel de autostradă din România! Imagini uluitoare cu stadiul lucrărilor

Premierul a făcut referire la scandalul declanșat de Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, care a acuzat Guvernul Orban că ar ascunde o notificare a Comisiei Europene referitoare la gândacul care ar periclita realizarea autostrăzii Pitești-Sibiu.

„Asta a sunat așa… Că Direcția Generală de Mediu de la nivelul Comisiei Europene ne-a solicitat clarificările respective se datorează faptului că aceste clarificări nu au fost făcute până acum de foștii miniștri. Nu este pentru prima oară când Comisia Europeană ne cere acest lucru. Încă de la început, a solicitat obținerea unui acord de mediu pe toată lungimea tronsonului de autostradă Sibiu-Pitești și nu acorduri de mediu separate pe cele cinci tronsoane. Compania (n.r. – CNAIR) și ministerul (n.r. – Ministerul Transporturilor) ar fi trebuit să prezinte mai de mult timp măsurile pe care le-au luat pentru a asigura condițiile de mediu”, a mai spus prim-ministrul.

Reper: semnarea contractului pentru tronsonul 2

Întrebat de publicația noastră când vom avea construită autostrada Pitești-Sibiu, Ludovic Orban a explicat: „În funcție de când se semnează ultimul contract de licitație. Din momentul semnării contractului, proiectarea durează aproximativ nouă luni-un an, iar execuția, aproximativ trei ani…

Deci, va fi gata la trei ani jumătate-patru ani după ce se semnează ultimul contract, care probabil va fi cel pentru tronsonul 2 (n.r. – dintre cele 5), care este cel mai departe de momentul semnării contractului”.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90