Donaris 930 x 122

câștigătorii

GALA 10 PENTRU ARGEȘ 2019. CÂȘTIGĂTORII

Gala 10 pentru Argeș 2019. Câștigătorii. Valorile locale și naționale au fost premiate de Consiliul Județean Argeș.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

-Maestrul Dorel Vișan și marea actriță Draga Olteanu Matei, premiați cu trofeul „Omul de fier”;

-Mari personalități ale medicinei românești (prof. univ dr. Viorel Jinga și dr. Cătălin Cârstoveanu) și argeșene, la Gala 10 pentru Argeș;

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

-Cozmin Gușă și Octavian Hoandră, realizatori Realitatea Plus, au fost premiați pentru emisiunile realizate pentru promovarea valorilor, tradițiilor și obiceiurilor din Argeș;

-Pentru buna colaborare în dezvoltarea satului românesc, primarii localităților argeșene au primit Trofeul Consiliului Județean Argeș.

„Vineri, 20 decembrie 2019, Consiliul Judeţean Argeş a organizat cea de-a IV-a ediţie a Galei 10 pentru Argeş. Organizată sub egida “Respect pentru Valorile Naționale”, un alt proiect al Consiliului Județean Argeș, realizat în parteneriat cu DACIN SARA și Academia Română, un proiect cu rezonanță națională, Gala 10 pentru Argeş a adus în Argeș mari personalități ale României și ale județului.

Tocmai de aceea, din acest an gala a avut și o componentă națională la toate cele 10 secțiuni. Președintele CJ Argeș, Dan Manu, și vicepreședinții Simona Brătulescu și Ion Mînzînă le-au acordat câștigătorilor acestei ediții Trofeul „Omul de Fier”, cel mai important și râvnit trofeu al județului. De asemenea, tot în acest an s-a acordat și Trofeul Argeșului.

Iată care au fost premianții anului 2019:

CULTURĂ

Poate că cel mai emoționat moment al Galei a fost cel dedicat secțiunii “Cultură”. Și asta pentru că mari actori ai României prezenți în Argeș au vorbit cu respect despre județul nostru și, după mulți ani, Draga Olteanu Matei a acceptat să apară în public pentru a primi “Omul de Fier”. Deși nu a fost prezentă fizic, marea actriță a putut fi văzută și auzită prin transmisiunea directă realizată între Pitești și Piatra Neamț. A fost un dialog emoționant realizat între președintele CJ Argeș, Dan Manu, maestrul Dorel Vișan, de la Argeș, și marea actriță Draga Olteanu Matei, de la Neamț.

Trofeul „Omul de Fier”

-Maestrul Dorel Vișan – actor („Omul de Fier”)

Proiectul ”Respect pentru Valorile Naționale” a căpătat substanță în special prin implicarea activă a maestrului Dorel Vișan, unul dintre monștrii sacri ai scenei românești, un neobosit luptător pentru apărarea valorilor naționale. Este profund legat de Argeș, unde a ales să predice credința și dragostea pentru tradiții, patriotism, pentru semeni și Dumnezeu, dovadă fiind participarea sa activă prin lansări de carte și spectacole.

„Acest premiu de fier mă onorează și mă obligă. Eu sunt legat de Argeș cu mai multe fire. Sunt legat o dată prin prietenia cu regizorul Șerban Marinescu și regretatul Gheorghe Dinică, dar sunt legat și de faptul că prin ei am cunoscut aici oameni minunați pe care îi iubesc și îi respect”, a declarat Dorel Vișan.

-Draga Olteanu Matei – actriță („Omul de Fier”)

Draga Olteanu Matei este o apreciată actriță de comedie, care a jucat pe scena Teatrului Național București, în numeroase filme și la televiziune. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în televiziune.

“Vă mulțumesc din toată inima pentru că v-ați făcut timp să vă mai gândiți și la mine. Sunt foarte onorată și fac o adâncă plecăciune în fața dumneavoastră! Sunt foarte legată de județul Argeș. În afară de faptul că am acolo unul dintre cei mai dragi colegi, pe regizorul Șerban Marinescu, pe care îl ador, și pe Dorel Vișan, în fața căruia mă închin cu plecăciune, eu am multe legături cu Argeșul. În județul dumneavoastră am filmat foarte mult, iar soțul meu, doctoral Matei, a fost medic în comuna Priboieni”, a spus Draga Olteanu Matei.

-Profesor Elena Stoica – fondatoarea și coordonatoarea Cercului de Pictură “Culoare și vis” din Corbeni („Omul de Fier”)

Profesoara Elena Stoica a absolvit Facultatea de Arte Plastice a Universităţii Timişoara şi a înfiinţat în 1976 în Albeşti, Cercul de artă plastică intitulat „Cromo”, căruia i-a schimbat numele în „Culoare şi vis” în 2001, când s-a mutat în Corbeni. De atunci și până astăzi a obținut sute de premii naționale și internaționale pe toate continentele.

-„Între chin și amin” – Toma Enache (regizor) și Constantin Cotimanis (actor) – („Omul de Fier”)

La 70 de ani de la debutul „Experimentului Pitești”, filmul „Între chin și amin”, în regia lui Toma Enache, aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă – reeducarea din pușcăriile comuniste. Producția s-a dovedit a fi un real succes, pelicula fiind vizionată, într-un timp foarte scurt, de un număr impresionant de spectatori. De asemenea, filmul a fost deja nominalizat pentru numeroase premii la festivaluri de profil din țară și din străinătate.

Devenit argeșean prin adopție, actor al Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești, Constantin Cotimanis face un rol excepțional în filmul „Între chin și amin”, fiind cel care a interpretat înfiorătorul rol al comandantului Ciumău, personaj inspirat de Dumitrescu Alexandru, comandantul Penitenciarului Pitești în perioada 1949-1951, unul dintre arhitecții programului de tortură.

„Trofeul Argeșului”

-Anca Mitran – director general al Centrulului Național al Cinematografiei („Trofeul Argeșului”)

În premieră națională, în Argeș s-a desfășurat proiectul ”Un secol de cinema românesc” – proiect realizat în parteneriat cu DACIN SARA și Centrul Național al Cinematografiei, al cărui scop a fost promovarea valorilor autentice românești, aducându-se la cunoștința publicului larg și în special a noii generații filmele de marcă ale cineaștilor români.

Un rol deosebit în acest proiect l-a avut Anca Mitran – directorul Centrului Național al Cinematografiei, cu sprijinul căreia mii de argeșeni de toate vârstele au putut viziona gratuit, în tot județul, întreaga colecție de filme românești, proiecțiile fiind realizate la Grădina de Vară și Sala Lumina ale Centrului Cultural Județean Argeș sau în căminele culturale din județul Argeș.

-Doru Nițescu – regizor („Trofeul Argeșului”)

Muscelean de origine, Doru Niţescu este doctor în cinematografie şi media, regizor şi profesor de regie de film. Predă regie de film la UNATC, unde a deţinut pe rând funcţiile de secretar ştiinţific, prorector cu relaţiile internaţionale (cel mai tânăr prorector din istoria UNATC) şi prodecan al Facultăţii de Film.

Din 2000 a lucrat ca asistent de regie, regizor secund sau regizor principal la numeroase producţii româneşti, iar filmele sale au obţinut mai multe premii la festivaluri naţionale şi internaţionale de film. Este profund legat de Argeș și de Muscel, dovadă fiind implicarea sa deosbită în desfășurarea festivalului de film ”CineSat” de la Lerești, unde în acest an a oferit cursuri de inițiere pentru viitorii cineaști juniori musceleni și argeșeni.

PROMOVAREA ARGEȘULUI

Trofeul „Omul de Fier”

-Octavian Hoandră și Cozmin Gușă – realizatori Realitatea Plus („Omul de fier”)

Prin emisiunile realizate în județul Argeș în anul 2019, care au fost difuzate la ore de maximă audiență, Octavian Hoandră și Cozmin Gușă au promovat județul, oferindu-ne posibilitatea de a arăta întregii țări valorile, tradițiile și obiceiurile argeșene și muscelene.

„Premiul acesta are o semnificație mare pentru mine. Această normalitate a gândirii, acest exercițiu de admirație și alte lucruri prezente în această țară pot să fie ingredientele unui medicament complex pentru spiritul acestei națiuni aproape căzute la pământ” – Cozmin Gușă.

-Federației Române de Automobilism Sportiv („Omul de fier”)

După o pauză de 9 ani, județul Argeș a fost repus pe harta automobilismului sportiv, iar Raliul Argeșului a revenit în calendarul Campionatului Național de Raliuri Dunlop, deschizând chiar sezonul 2019. Sufletul și promotorul acestui eveniment este un muscelean – Norris Măgeanu – președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.

Evenimentul, organizat la începutul lunii mai, a readus în centrul atenției Transfăgărășanul, zona de nord a județului Argeș fiind asaltată de amatorii de automobilism și de turiști din țară și din străinătate, dornici să descopere adrenalina sportului pe patru roți într-un cadru natural special, pe unul dintre cele mai spectaculoase rute montane din Europa și din lume – Transfăgărășanul.

EDUCAȚIE

Trofeul „Omul de fier”

-Academician Ioan Dumitrache – secretar general al Academiei Române („Omul de Fier”)

“Prin proiectul Respect pentru Valorile Naționale, la care s-au alăturat Academia Română și DACIN SARA, am dorit, în primul rând, să ne adresăm tinerei generații prin două componente importante. Pe de o parte, prin susținerea și promovarea tinerilor de succes ai Argeșului, iar pe de altă parte, am dorit să le oferim acestora posibilitatea de a cunoaște valorile locale și naționale, personalitățile cu puternic impact în societatea românească și cu o contribuție semnificativă în diverse domenii de activitate.

În anul 2019, Consiliul Județean Argeș i-a premiat pe elevii cu rezultate deosebite la învățătură. Pe 14 septembrie, în Golești, de Ziua Fiilor, Fiicelor și Cetățenilor de onoare ai Argeșului și Muscelului, scena a strălucit, fiind prezenți peste 200 de performeri ai județului nostru, elevi cu media 10 la evaluarea națională și bacalaureat, precum și olimpicii naționali.

Gala 10 pentru Argeș 2019 îi aduce în prim-plan la secțiunea Educație pe olimpicii care s-au calificat în etapele internaționale, prin performanța lor făcând Argeșul cunoscut dincolo de granițele țării. De asemenea, vor fi premiați olimpicii care au obținut locul I în etapele naționale” – președintele CJ Argeș, Dan Manu.

„Trofeul Argeșului”

-5 olimpici internaționali:

1.Silvia Popescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești – Olimpiada de limbi clasice de la Sulmona (Italia);

2.Horia Iorgulescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești – Olimpiada internațională de limba franceză;

3.Ioana Tuțu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Pedagogic „Carol I” din Câmpulung – Olimpiada internațională de limba franceză;

4.Diana Andreea Ilie, în prezent studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. În clasa a XII-a , fiind pe atunciu elevă la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești, s-a calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada internațională de biologie;

5.Bogdan Sitaru, în prezent student la Universitatea Oxford, fost elev la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, a obținut medalie de argint la Olimpiada internațională de informatică și la Olimpiada Centrală Europeană de Informatică;

-9 olimpici cu premiul I la olimpiadele naționale:

1.Mihaela Popescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești – Olimpiada națională de limbi clasice;

2.Ioana Răducu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Ion. C. Brătianu” din Pitești – Olimpiada națională de limba engleză;

3.Elena Alexandra Ciorhan, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Ion. C. Brătianu: din Pitești – Olimpiada națională de limba germană;

4.David Cătălin Voicu, elev în clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv Viitorul Pitești – Olimpiada națională de limba rusă;

5.Ștefan Cosmin Bucurescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești – Olimpiada națională de limba rusă;

6.Crina Elena Stănescu, în prezent studentă la Universitatea de Limbi Străine București. În clasa a XII-a, pe atunci fiind elevă la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești, a obținut premiul I la Olimpiada națională de limba rusă;

7.Maria Șerbănică, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești – Olimpiada națională de limba rusă;

8.Cătălin Iancu, Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești – Olimpiada națională de interpretare vocală și instrumentală;

9.Flavius Ilie, Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești – Olimpiada națională de interpretare vocală și instrumentală.

SĂNĂTATE

Trofeul „Omul de Fier”

-Prof. univ dr. Viorel Jinga – prorector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București și șeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” („Omul de Fier”). Cu o experiență de peste 30 de ani în medicină, prof. Dr Viorel Jinga, originar din Argeș – comuna Poienarii de Muscel, a contribuit semnificativ la dezvoltarea urologiei în România;

În anul 2019, prof. dr. Viorel Jinga, șeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic „Prof. Dr. Th Burghele”, a primit premiul „Carol Davila” pentru medicină, oferit de Marea Loja Naţională din România (MLNR), în parteneriat cu Academia Română. Activitatea științifică, academică și profesională a prof. Dr. Viorel Jinga se remarcă în domeniul urologiei și urooncologiei și a contribuit la o mai bună înțelegere a acestei patologii. Cercetările sale au fost axate pe markeri de diagnostic și pronostic și pe opțiunile terapeutice. Prof. dr. Viorel Jinga a primit premiul pentru un studiu desfășurat în nouă țări, pe 253 de pacienți suferind de cancer de prostată metastazat, rezistent la castrare;

-Dr. Cătălin Cîrstoveanu – șeful secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la „Marie Curie” („Omul de Fier”). Reputatul medic neonatolog argeșean este supranumit și „Îngerul copiilor” fiindcă și-a dedicat viața salvării copilașilor vulnerabili. Dr. Cătălin Cîrstoveanu conduce secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului „Marie Curie”, pe care a transformat-o în cea mai modernă secție de terapie intensivă nou-născuți din sud-estul Europei și pe care vin să o viziteze medici din toată Europa, pentru a se inspira.

-Dr. Elvis Boţu – medic coordonator Angiografie, Spitalul Județean de Urgență Pitești („Omul de Fier”);

-Dr. Cătălin Uşurelu – medic coordonator USTAC, Spitalul Județean de Urgență Pitești („Omul de Fier”);

Laboratorul de Angiografie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești este singurul laborator din țară, în afara centrelor universitare, în care se tratează infarctul miocardic acut. În anul 2019, a avut loc lansarea oficială a programului regional privind tratarea infarctului miocardic acut (STEMI) la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Trofeul Argeșului:

-dr. Felix Sârboiu – medic coordonator Chirurgie Vasculară;

-dr. Marian Stanciu – medic șef Neurologie;

-dr. Laura Adriana Dănuleţ – medic șef Cardiologie;

-dr. Luminiţa Galbenu – medic şef Secţie ATI;

-dr. Victor Pănuș – medic specialist Radiologie Intervențională;

-dr. Marius Pascu – medic şef Unitatea de Primire Urgenţe;

-dr.Marian Hiru – manager general Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş;

-dr. Mirela Daniela Fianu – medic șef Radiologie și Imagistică Medicală.

SOCIAL

Trofeul „Omul de Fier”

-Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul – Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului („Omul de Fier”).

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost alături de argeșenii aflați în nevoie, precum și de Consiliul Județean Argeș și de instituțiile subordonate, implicându-se activ în organizarea evenimentelor din anul 2019, printre care: festivalul de film religios ”Lumină din Lumină”, Expoziția de icoane ”Rugămu-ne Ție!”, ”În așteptarea lui Moș Nicolae”, ”Viața prin ochi de copil”. De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

„Trofeul Argeșului”

Copiii și tinerii din centrele de plasament ale DGASPC Argeș cu rezultate deosebite („Trofeul Argeșului”).

-Andrei Cosmin Neleț a absolvit Seminarul Teologic “Iustin Patriarhul” din cadrul Colegiului Pedagogic “Carol I” Câmpulung în anul 2019 cu media la examenul de bacalaureat de 9.55. În prezent, este student în anul I la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Drept;

-Haruna Izabela Bivolu practică, de un an de zile, kickboxing, la Clubul “A.C.S. Ambiţia Irinel” din Câmpulung Muscel. A obţinut locul II cu medalie de argint la competiţia interclub Bucureşti și locul I cu medalie de aur la Gala de Kickboxing Golden Promoţion Fight Ocna Şugatag, Maramureş;

-Ștefania Florina Popa este un copil ambiţios, cu rezultate foarte bune la învăţătură. Se remarcă prin rezultate deosebite în special la limba română şi limba engleză, unde obţine numai note de 10;

-Vasile Ghinea la vârsta de 17 ani a scris prima sa carte, “Pe urmele trecutului”, iar în anul 2018 a lansat cea de-a doua lui carte, “Abecedarul adolescenţei”;

-Ionuț Sandu are un palmares bogat la competițiile sportive naționale și internaționale de lupte greco-romane. În anul 2019 a obținut locul II la Campionatele Naționale de Juniori și locul II la Cupa României;

-Robert Marian Duțu este sportiv de performanță, practică lupte greco-romane, iar în anul 2019 a câștigat numeroase medalii: locul II la lupte la Memorialul pentru Cupa orașului Ovidiu județul Constanța, locul II la Campionatul Național de Lupte Under 15 în Tulcea, locul III la Cupa Națională de Lupte Cadeți în Pitești și locul V la Campionatul Național de Juniori Cadeți în Târgu Jiu;

-Mario Rareș Pavel a înregistrat performanțe școlare deosebite: locul I la olimpiada de limba engleză pe școală; locul II la olimpiada interșcolară de limba engleză și locul I la olimpiada de limba engleză organizată de Asociația “Sfinții Spiridon și Irina”, cu participanți din mai multe județe din țară;

-Estera Ionela Pandelie;

-Florina Laura Munteanu;

-Andreea Elena Savu;

-Monica Andreea Ilie. Cele 4 fete sunt înscrise la Clubul C.S. Dacia Mioveni, oină – echipa feminină. În anul 2019 acestea au obținut, cu echipa, 6 locuri I și 6 locuri II la diverse competiții naționale. Sportivele Pandelie si Munteanu sunt vicecampioane naționale la oină feminin în cadrul olimpiadei școlare Gimnaziada. La ediția din 2019 a Gimnaziadei, sportiva Pandelie a primit placheta de cea mai bună sportivă a competiției.

-Bianca Ciupag;

-Andreea Pușcașu;

-Denisa Andrei. Cele 3 au participat la festivalul național-concurs de teatru “D-ale lui Caragiale”, ediția a IV-a, organizat în Ploiești pe 12 iunie 2019, cu sceneta “Inspecția sanitară“, de Puiu Călinescu, unde au obținut locul I.

CERCETARE

Trofeul „Omul de Fier”

-Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ștefănești Argeș – director general, Dorin Ioan Sumedrea („Omul de Fier”)

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ștefănești – Argeș a aniversat în acest an 60 de ani de existență. În cadrul institutului sunt incluse laboratoare de genetică și ameliorarea plăcilor horticole, cercetări în domeniul biologiei moleculare legate de utilizarea de marcări genetici pentru a determina identitatea și uniformitatea soiurilor și se ajunge până la extracția de ADN pentru a face o amprentă genetică a soiurilor obținute în România. În ultimii ani, instituția a brevetat 4 soiuri de struguri de masă, a brevetat clone pentru struguri de vin și, în același timp, soiuri de tomate. Departamentul de cercetare de la Institutul din Ștefănești a fost recunoscut în 2018 ca instituţie de interes național;

„Trofeul Argeșului”

-Maria Roth – cercetător științific –  director strategie și dezvoltare RATEN („Trofeul Argeșului”) – se ocupă de coordonarea activităţilor de cercetare-dezvoltare şi inginerie tehnologică în RATEN, pentru  implementarea demonstratorului ALFRED în România, pe platforma nucleară Mioveni;

-Emil Chițu – doctor în horticultură – cercetător științific în cadrul Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni („Trofeul Argeșului”) – este autorul unui brevet OSIM privind sistemul si metoda de avertizare a efectelor înghețurilor târzii în plantațiile pomicole prin simulare feno-climatică. Este, de asemenea, coautor la alte 5 brevete naționale OSIM.

SPORT

Trofeul „Omul de Fier”

-Mihnea Prodănel – campion mondial aeromodelism (la juniori) – („Omul de Fier”). Mihnea Prodanel are 14 ani și este membru al clubului Flight Club Arges, sub îndrumarea antrenorului emerit Marian Popescu.

Locul 1 în Cupa Mondială individual Juniori F1E;

Locul 1 la echipe în Cupa Mondială –  Manicour Franța;

Campion Național la Max Indoor;

Locul 1 în Cupa României.

„Trofeul Argeșului” i-a fost oferit antrenorului Marian Popescu. În anul 2016 Marian Popescu a primit Trofeul „Omul de Fier” la aceeași categorie.

-Marius Cocean – Multiplu deținător al cupei mondiale la kickboxing, numărul 1 mondial în clasamentul WAKO („Omul de Fier”). Desemnat mai mulți ani la rând campion național, sportivul argeșean a câștigat numai anul acesta 19 trofee și medalii internaționale. Sportivul deține centură neagră, 2 DAN Kickboxing. Din dorința de a transmite mai departe pasiunea pentru sport, Marius a înființat o școală de kickboxing  în Pitești. În prezent, acolo se pregătesc 250 de copii.

„Trofeul Argeșului”

-Alina Zaharia și Alina Cheru – vicecampionae mondiale și campioane europene de judo kata seniori: locul II – Campionatul Mondial de judo din Koreea și locul I la Campionatul European de judo kata seniori din Grand Canaria;

-Echipa de sanie a CSU Pitești – antrenor emerit Sorina Țicu – a obținut locul 1 la Cupa Mondială de sanie junoiri din Germania;

-Echipa de bob CS Muscel Câmpulung – Antrenor, Iulian Daniel Păcioianu – vicecampioni mondiali și europeni. Echipa a obținut locul 1 la Campionatul European de bob juniori U23 și locul 2 la Campionatul Mondial bob U23 juniori;

-Ionuț Badea – antrenor FC Argeș. Ionuț Badea a evoluat în cariera de jucător la Dacia Mioveni, Aro Câmpulung, Dinamo București, FC Brașov, Oțelul Galați, FC Vaslui și FC Argeș. Cariera de antrenor și-a început-o în 2007 la FC Argeș și, înainte de a fi cooptat în staff-ul primei reprezentative a României, le-a mai pregătit pe Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Tg. Jiu, ”U” Cluj, FC Brașov și Oțelul Galați. Anul acesta a revenit la cârma echipei alb-violete, cu dorința ca împreună să promoveze în perioada următoare din Liga 2 în Liga 1.

TURISM

Trofeul „Omul de Fier”

-George Caval – președinte Camera de Comerț Industrie și Agricultură Argeș („Omul de Fier”). În anul 2019, în baza parteneriatului încheiat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, județul nostru a fost reprezentat cu succes la Târgul de Turism al României. Standul Argeșului de la Romexpo a fost admirat de foarte mulți vizitatori, care au putut să redescopere astfel frumusețile județului nostru, istoria, tradiția și obiceiurile argeșene și muscelene;

-Dumitru Secăreanu, primar comuna Dâmbovicioara („Omul de Fier”). Comuna Dâmbovicioara a fost atestată ca stațiune turistică de interes național, devenind o atracție pentru turiștii din toate colțurile țării, atât prin frumusețile naturale, cât și prin tradițiile și obiceiurile zonei, intens promovate la nivel local și național, de la concursuri de ciclism montan, escaladă și până la tradiții păstorești.

MEDIU DE AFACERI

Trofeul „Omul de Fier”

-Dr. Oetker („Omul de Fier”) – Dr. Oetker este una dintre cele mai cunoscute companii din lume. Dr. Oetker România reprezintă, în primul rând, o poveste de succes. Afacerile companiei au început în Domnești, odată cu achiziționarea Regal Corporation. În 2002 a fost construită o nouă fabrică, în Curtea de Argeș, iar în anii următori s-a înregistrat o evoluție fulminantă prin accesarea de noi piețe și noi produse. Dr. Oetker a promovat valorile fundamentale ale societății prin produse de calitate superioară și parteneriate care să exprime bucuria de a le oferi celor dragi tot ce este mai bun. În cadrul programului de responsabilitate socială, Dr. Oetker are un parteneriat important cu SOS Casele Copiilor și este suporter activ al inițiativelor comunității, implicându-se anual in organizarea unor importante evenimente sociale, culturale și sportive;

-Ing. Gheorghe Badea – președintele Grupului Industrial Componente (GIC) Pitești („Omul de Fier”). Cu peste 3.000 de salariați în cele peste 20 de companii pe care le deține din domeniile auto, construcții, turism sau servicii și cu o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de euro, Gheorghe Badea continuă să investească în dezvoltarea și modernizarea societăților pe care le deține, pentru a păstra competitivitatea Grupului Industrial Componente Pitești pe piața națională și internațională.

Grupul Industrial Componente este un simbol al industrie auto din Argeș și susține dezvoltarea acestei ramuri industrial, simbol al județului. Numai în anul 2019 a introdus roboți noi în partea de industrie auto și a investit în asimilarea de noi tehnologii, de la o nouă linie de vopsire cataforetică, noi capacități de presaj și sudură automată, la noile sisteme de injecție mase plastice asistate cu gaz.

ADMINISTRAȚIE

Trofeul Consiliului Județean Argeș

-Primarii județului Argeș (Trofeul Consiliului Județean Argeș).

Anul 2019, declarat ”Anul omagial al satului românesc”, a fost transpus la nivelul județului Argeș prin proiectul ”Consiliul Județean susține dezvoltarea satului argeșean”. Astfel, răspunzând nevoilor comunităților, Consiliul Județean Argeș, în strânsă legătură cu administrațiile publice locale, a alocat fonduri pentru realizarea investițiilor în cele trei domenii prioritare, sănătate, educație și infrastructură, asigurând cofinanțarea proiectelor de dezvoltare prin fonduri europene sau guvernamentale.

Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară, alocând bani pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ, astfel încât nicio școală sau grădiniță din județ să nu mai aibă grupurile sanitare în afara incintei, iar copiii argeșeni să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu.

În domeniul sănătății au fost alocate sumele necesare pentru modernizarea și reabilitarea dispensarelor, a centrelor de permanență și a celorlale unități sanitare de pe teritoriul județului Argeș.

De asemenea, de la bugetul județean au fost sprijinite și investițiile în extinderea și modernizarea rețelelor de apă potabilă, precum și în sistemele de canalizare și epurare a apelor uzate menajere, dar și în infrastructura de drumuri și poduri.

Derularea acestor investiții a fost îndeaproape urmărită de conducerea Consiliului Județean Argeș prin deplasări în teritoriu, pentru a analiza la faţa locului stadiul implementării proiectelor.

În toate localitățile argeșene reprezentanții administrațiilor locale s-au implicat total, iar dovada acestei implicări sunt obiectivele de investiții finalizate sau în curs de finalizare.

“Numai în echipă putem realiza proiecte în beneficiul cetățenilor. Și în 2020 vom fi o echipă la fel de sudată și la fel de puternică” – președintele C.J. Argeș, Dan Manu.

Trofeul „Omul de Fier”

-Liviu Mușat – director ADR Sud – Muntenia („Omul de Fier”).

Înființată în 1999 la iniţiativa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, ADR Sud Muntenia are ca principal scop sprijinirea dezvoltării durabile a regiunii şi de a îmbunătăţi condiţiile de trai ale locuitorilor ei, respectiv din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Teleorman și Prahova, la conducerea Agenției aflându-se, de 20 de ani, cu o activitate neîntreruptă, Liviu Gabriel Mușat – directorul general.

În cele două decenii de când se află la conducerea ADR Sud Muntenia, în județul Argeș, prin intermediul și cu sprijinul Agenției, s-au finanțat 470 de proiecte, cu o valoare totală de 352,02 milioane de euro, Argeșul clasându-se pe primul loc în Regiunea Sud Muntenia la contractarea de proiecte cu fonduri europene. În județul Argeș beneficiarii de finanțări nerambursabile, publici și privați, au valorificat oportunitățile de dezvoltare existente în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 (Regio), reușind să acceseze până în prezent peste 660 de milioane de lei, prin cele 164 de proiecte contractate;

-Ion Georgescu – primar Mioveni („Omul de Fier”).

În Mioveni administrația locală a oferit cel mai bun exemplu de implicare, ambiție și asumare prin construirea unui nou spital, pentru prima dată după 30 de ani. Un spital nou, construit de la zero la normele europene din 2019, cu circuite medicale gândite astfel încât să elimine riscul apariției infecțiilor nosocomiale și dotat cu aparatură de top.

Alături de preşedintele C.J. Argeș, Dan Manu, şi de vicepreşedinţii Simona Brãtulescu şi Ion Mînzînă s-au mai aflat academicianul Gheorghe Păun, conducerea DACIN SARA, regizorul Şerban Marinescu, jurnalistul Bogdan Ficeac, parlamentari, primarii argeşeni, şefi de instituţii, medici, oameni de afaceri etc.”, transmite Consiliul Județean Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90