Donaris 930 x 122

cetățean de onoare

NICOLESCU RĂMÂNE CETĂȚEAN DE ONOARE

Nicolescu rămâne cetățean de onoare. Consilierii locali PNL au inițiat iar un proiect de hotărâre cu privire la retragerea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Pitești în cazul lui Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean şi al PSD Argeş.

Citiți și: Veteran de război din Mioveni, aniversat la 100 de ani

În ședința ordinară în plen din această după-amiază a Consiliului Local Pitești, proiectul a fost supus votului (vot secret). Proiectul liberalilor a fost respins, cu doar 7 voturi ”pentru” retragerea titlului și 14 voturi ”împotrivă”, majoritatea PSD-istă impunându-și punctul de vedere.

În motivarea celui de-al doilea proiect depus în acest sens de consilierii PNL se arăta că titlul de cetăţean de onoare este incompatibil cu faptul că Nicolescu a fost (din nou) condamnat penal definitiv, de această dată în dosarul ”Podul de la Căteasca” (AICI, detalii).

Citiți și: CONSTANTIN NICOLESCU, EXECUTAT SILIT DE ANAF

Consilierii municipali PNL, vă reamintim, au mai solicitat o dată într-o ședință a Consiliului Local, în noiembrie 2018, retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului Pitești în cazul lui Constantin Nicolescu, atunci după prima condamnare a acestuia într-un dosar de corupție pentru fraudarea de fonduri europene. Liberalii aduceau ca argument şi regulamentul de conferire a titlului, regulament care, la articolul 10, prevede că titlul poate fi retras în cazul unei condamnări penale definitive.

La momentul respectiv, tot în urma unui vot secret și tot ca urmare a „scutului” făcut de PSD-iști, Consiliul Local Pitești a hotărât ca Nicolescu să dețină în continuare acest titlu. Subiectul, pe larg, AICI.

Constantin Nicolescu (74 de ani) este cetățean de onoare al Piteștiului din luna mai a anului 2009, titlul fiindu-i conferit de Consiliul Local pentru „contribuția deosebită la promovarea județului Argeș și a municipiului Pitești în țară și străinătate”.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441